VW Tiguan și Touran, posibilă rechemare din cauza unei defecțiuni la acoperișul panoramic, cu risc de incendiu

VW Tiguan și Touran, posibilă rechemare din cauza unei defecțiuni la acoperișul panoramic, cu risc de incendiu
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 aug 2018

Volkswagen ar putea avea din nou probleme, de data aceasta fără legătură cu motoarele. Aproximativ 700.000 de SUV-uri Tiguan și Touran urmează să fie rechemate din cauza unor defecțiuni la acoperișul panoramic, care pot conduce la scurtcircuit și chiar incendiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O amplă rechemare pentru două dintre cele mai vândute SUV-uri ale Volkswgen, Tiguan și Touareg, este pe punctul de a fi inițiată, potrivit presei germane, care a confirmat informația de la companie. Rechemarea nu a fost anunțată, până în prezent, în sistemul european de alerte și nici nu a fost comunicată public de VW.

Defecțiunea afectează circa 700.000 de Tiguan și Touran, la nivel global, dintre acestea doar aproximativ 50.000 fiind înmatriculate în Germania. Modelele ce urmează a fi rechemate sunt echipate cu acoperiș panoramic care dispune de iluminare cu lumini LED. Montajul defectuos al acoperișului permite infiltrarea apei de ploaie, iar în cazul în care acest lucru se produce, există riscul declanșării unui scurt-circuit al instalației electrice. În cazurile cele mai grave se poate declanșa un incendiu.

Ford, vânzări record pentru EcoSport în Europa CITEȘTE ȘI Ford, vânzări record pentru EcoSport în Europa

Potrivit reprezentanților companiei, citați de publicația Kfz-Betrieb, inginerii caută soluții pentru remedierea problemei. Acțiunea cu nume de cod 60C9 va fi demarată numai după ce soluțiile propuse vor fi testate și aprobate. Până atunci, proprietarii acestor automobile sunt nevoiți să utilizeze mașinile în continuare și să fie atenți la orice posibile semne ale unui scurt-circuit, inclusiv miros specific.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
tiguan
touran
rechemare
acoperis panoramic
risc incediu