Aproape 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic în prima jumătate a acestui an prezentau pericol iminent de accidente

Aproape 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic în prima jumătate a acestui an prezentau pericol iminent de accidente
scris 20 aug 2018

Aproape 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii Registrului Auto Român, în prima jumătate a acestui an, prezentau pericol iminent de accidente, au anunțat, luni, reprezentanții instituției. Aceștia au verificat peste 33.000 de vehicule în întreaga țară, iar aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanții RAR, inspectorii au verificat în trafic, în primele șase luni ale anului 2018, 33.726. de vehicule, scrie News.ro.

Primăria Capitalei vrea să delege către RATB serviciul de transport public dintre București și județul Ilfov CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei vrea să delege către RATB serviciul de transport public dintre București și județul Ilfov

”În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție”, se arată în document.

Potrivit sursei citate, aproximativ una din zece mașini verificate polua peste limita legală admisă, iar aproape 1.700 de vehicule prezentau pericol iminent de accidente.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în primul semestru al lui 2018 au fost aplicate peste 11.000 de amenzi contravenționale, au fost retrase 8.480 de certificate de înmatriculare și reținute 258 de permise de conducere.

”În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, precizează reprezentanții RAR.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă, menționează, însă, că ”rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”.

viewscnt
Afla mai multe despre
rar
masini
accidente