Wizz Air și-a extins flota din București cu o aeronavă, ajungând la nouă avioane

Wizz Air și-a extins flota din București cu o aeronavă, ajungând la nouă avioane
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2016

Compania ungară low-cost Wizz Air, liderul pieței transportului aerian de pasageri din România, a anunțat miercuri că și-a extins flota din București cu încă o aeronavă, ajungând în prezent la nouă avioane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania a menționat că, de marți, noua aeronavă Airbus A320 cu 180 de locuri s-a alăturat bazei din capitală și va opera zboruri din București pentru următoarele două săptămâni, scrie News.ro.

Din 21 decembrie 2016, această aeronavă va fi schimbată cu un Airbus A321 nou, cu 230 locuri, în prezent, cea mai eficientă aeronavă cu un singur culoar.

Aeronava va sprijini operațiunile recent lansate către Tenerife precum și va asigura zboruri între București și orașele Hanovra și Billund, care încep pe 13 și 16 decembrie.

STUDIU O treime din firmele mici și mijlocii din România nu au site pe Internet CITEȘTE ȘI STUDIU O treime din firmele mici și mijlocii din România nu au site pe Internet

Aparatul de zbor reprezintă o nouă investiție de 98 de milioane euro suplimentară a Wizz în România, iar numărul total al personalului companiei din București va ajunge la 346.

Compania ungară Wizz Air a transportat peste 4 milioane de pasageri la nivel național în primele trei trimestre ale acestui an, o creștere de peste 19% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit informațiilor transmise de companie la solicitarea News.ro.

Wizz Air estimează că va ajunge la o cotă de piață în România de 30,2% pentru întregul an 2016, în creștere cu 1,1% față de 2015.

Pe piața din România, principalii concurenți ai Wizz Air sunt Blue Air, Tarom, Ryanair și Lufthansa.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air