Wizz Air va aloca a cincea aeronavă bazei sale de la Iași

Wizz Air va aloca a cincea aeronavă bazei sale de la Iași
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2023

Compania Wizz Air va aloca a cincea aeronavă pentru baza sa de la Iași și va crește frecvența pe 12 rute operate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea de-a cincea aeronavă va fi alocată de Wizz Air bazei de la Iași până la finalul acestui an, iar în total vor fi oferite pieței din România peste 500.000 de locuri suplimentare, scrie News.ro.

VIDEO & FOTO VW lansează ediția specială Polo GTI, de peste 200 CP CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO VW lansează ediția specială Polo GTI, de peste 200 CP

Alocarea noii aeronave va permite companiei Wizz Air să mărească frecvența pentru 12 rute pe aeroportul din Iași.

Astfel, vor fi trei zboruri pe săptămână către Liverpool, Berlin și Memmingen, patru zboruri către Veneția și Istanbul, cinci zboruri pe săptămână către Barcelona, Dortmund și Bologna, precum și zboruri zilnice către Paris, Roma și Bruxelles. Către Milano vor fi nouă zboruri de la Iași pe săptămână.

În total, Wizz Air operează în prezent 24 de rute din Iași către 13 țări.

Directorul Aeroportului din Iași, Romeo Vatră, susține că extinderea bazei Wizz Air de la Iași este o veste excelentă pentru întreaga regiune de nord-est.

”La finalul acestui an va fi gata și noul terminal, care va susține un trafic de 3,5 milioane de pasageri anual, oferind condiții de călătorie și servicii la standarde europene”, a declarat Romeo Vatră.

În luna aprilie, pe aeroportul din Iași s-a înregistrat un trafic de 206.323 de pasageri, un record pentru aerogara ieșeană.

În prezent, la aeroportul din Iași au loc ample lucrări de modernizare. Se lucrează la un nou terminal de pasegeri, de zece ori mai mare ca suprafață decât actualul, dar și la o nouă parcare pentru autoturisme. Investițiile se ridică la aproximativ 100 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
iasi
avion