Yango anunță că a primit un aviz tehnic valabil doi ani pentru funcționarea ca platformă digitală în România

Yango anunță că a primit un aviz tehnic valabil doi ani pentru funcționarea ca platformă digitală în România
scris 16 ian 2020

Aplicația de ride-hailing Yango a anunțat joi că a primit un aviz tehnic valabil doi ani de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru funcționarea ca platformă digitală de intermediere a transportului alternativ.

"Astfel, Yango se conformează în totalitate prevederilor Ordonanței de Urgența a Guvernului nr. 49/2019, care reglementează activitățile de ride-hailing în România", arată compania într-un comunicat.

Yango a intrat pe piața din România în iunie 2019, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Schimbare prin ordonanță a Codului Rutier: Trotinetele electrice vor circula obligatoriu, fără pasageri, pe pistele speciale, acolo unde există. Cască de protecție obligatorie - sub 16 ani CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Schimbare prin ordonanță a Codului Rutier: Trotinetele electrice vor circula obligatoriu, fără pasageri, pe pistele speciale, acolo unde există. Cască de protecție obligatorie - sub 16 ani

"Prin obținerea avizului tehnic pentru ride-hailing, Yango a demonstrat încă o dată angajamentul față de piața din România și planurile sale ferme de a își continua extinderea aici. De asemenea, încurajăm și sprijinim eforturile partenerilor noștri și ale șoferilor lor de a respecta prevederile Ordonanței de Urgență, inclusiv obținerea autorizației pentru transport alternativ până la data de 1 februarie, termenul limită pentru autorizare, pentru a-și putea desfășura activitatea fără niciun impediment, în condițiile impuse de lege”, declară Andrei Voicu, regional manager al Yango în România.

Pentru a încuraja și susține procesul de autorizare, compania anunță că va oferi o serie de bonusuri șoferilor partenerilor săi care vor fi în deplină conformitate până la data de 1 februarie.

Yango a intrat pe piața din România în iunie 2019 și, în prezent, pune la dispoziția utilizatorilor săi patru categorii de servicii: Econom - care oferă călătorii la prețuri începând de la 5 lei, Confort - călătorii selecte ce pornesc de la 15 lei, Premium - curse cu mașini de lux ce pornesc de la un tarif de 20 lei și Taxi - comenzi operate de companii de taxi partenere.  

Yango este un serviciu digital de ride-hailing operat de către MLU Europe B.V.. Începând cu luna februarie 2020, serviciul va fi operat de către Yandex.Go S.R.L., companie membră a grupului Yandex. În prezent, Yango (serviciu care funcționează și sub numele de Yandex.Taxi în unele țări) operează în 17 țări, inclusiv Estonia, Letonia, Finlanda, Serbia sau Israel și continuă să se extindă.

Serviciul Yango/Yandex.Taxi a fost lansat în 2011, iar până la sfărșitul lunii septembrie 2018 compania a înregistrat 1 miliard de curse. Peste 700.000 de șoferi sunt conectați activ la serviciu în fiecare lună.

Yandex este o companie de tehnologie care dezvoltă produse și servicii folosind machine learning. Yandex este prezentă cu 34 de birouri la nivel global și a fost listată la bursa NASDAQ începând din 2011.

În România, principalii competitori ai companiei sunt Uber, Bolt și Clever.

viewscnt
Afla mai multe despre
yango
ride-hailing