Zeci de mii de modele Ford, inclusiv Puma, rechemate în service

Zeci de mii de modele Ford, inclusiv Puma, rechemate în service
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 mai 2023

O campanie de rechemare a mai multor modele vândute pe piața europeană a fost inițiată de Ford ca urmare a depistării unor posibile defecțiuni la motor care ar conduce la scurgeri de ulei în compartimentul motorului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un număr total de 55.375 de automobile Ford vor fi nevoite să meargă în service odată cu startul campaniei de rechemare anunțată în portalul de alerte Rapex, al Uniunii Europene. Este vorba despre modelele Fiesta, Focus, Kuga și Puma, fabricate între 2 august 2019 și 21 martie 2022.

VIDEO&FOTO Autoritățile promit - Pasajul rutier Drajna și drumurile de legătură, traversate de luna viitoare în 3 minute CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Autoritățile promit - Pasajul rutier Drajna și drumurile de legătură, traversate de luna viitoare în 3 minute

Potrivit descrierii din alerta transmisă pe platforma europeană, „uleiul se poate scurge sub mașină, crescând riscul de derapaj pentru alți participanți la trafic, și/sau riscul de incendiu în compartimentul motorului”.

Proprietarii automobilelor vizate de campania de rechemare vor fi contactați de producător pentru a fi informați în legătură cu procedura pe care trebuie să o urmeze astfel încât să fie remediată defecțiunea, în cazul în care există.

Campania are originea încă din 2022, când au fost anunțate primele automobile afectate. Problema a fost constatată la toate mașinile Ford echipate cu motorul 1.5 litri EcoBoost, fiind semnalată pentru 35.900 de mașini înmatriculate în Germania. Defecțiunea are originea în cilindri, acolo unde sistemul de separare a uleiului poate fi defect, astfel încât scurgerile de ulei să ajungă în motor sau pe șosea. Modelele Puma vizate de campanie au fost construite la Craiova între 3 iunie 2020 și 21 martie 2022, potrivit unui anunț anterior.

Șeful Audi: Vom elimina motoarele cu combustie în 2033, dar jumătate din vânzări vor fi electrice încă din 2026. 10 noi modele în doi ani CITEȘTE ȘI Șeful Audi: Vom elimina motoarele cu combustie în 2033, dar jumătate din vânzări vor fi electrice încă din 2026. 10 noi modele în doi ani

De asemenea, la momentul la care a fost transmis primul anunț în 2022, a apărut informația potrivit căreia un număr mult mai mare de mașini, vândute pe piața din SUA, ar putea face obiectul campaniei.

Ford a înregistrat oficial, în sistemul european de alerte, 10 rechemări în anul 2022, inclusiv cea referitoare la modelul Kuga hibrid și PHEV, care prezenta o posibilă defecțiune similară, având la origine unele scurgeri de ulei la motor.

viewscnt
Afla mai multe despre
rechemare ford puma
ford motor 1.5
scurgeri ulei puma