Axiom Space a atras 350 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă Arabia Saudită și Coreea de Sud

Axiom Space a atras 350 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă Arabia Saudită și Coreea de Sud
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2023

Axiom Space a atras 350 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de Aljazira Capital din Arabia Saudită și de firma sud-coreeană de asistență medicală Boryung, în timp ce startupul lucrează cu NASA pentru a dezvolta o stație spațială privată, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania a refuzat, luni, să-și facă publică evaluarea, scrie News.ro.

INFOGRAFICE Analiza Termene.ro: 2022, cel mai profitabil an pentru companiile românești CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Analiza Termene.ro: 2022, cel mai profitabil an pentru companiile românești

Axiom a spus că, prin această rundă de finanțare, fondurile totale atrase până acum sunt de 505 milioane de dolari. Totodată, compania a obținut a doua mare finanțare din 2023 între companiile din sectorul spațial, după SpaceX a miliardarului Elon Musk.

Mișcarea vine într-un moment în care speranțele de dezghețare a  finanțării startupurilor spațiale au crescut, după ce investițiile în sector au rămas stabile în trimestrul doi, în urma unei scăderi de peste jumătate în primele trei luni ale anului.

Axiom, care are și un contract de 1,26 miliarde de dolari cu agenția spațială americană NASA pentru a dezvolta costume spațiale pentru a fi utilizate pe Lună și alte programe spațiale, se așteaptă ca primul modul al stației sale spațiale private să fie lansat până în 2026.

De asemenea, compania a antrenat astronauți duși de rachetele SpaceX către Stația Spațială Internațională (ISS), pe măsură ce industria spațială, cândva dominată de guvernul din Statele Unite, devine din ce în ce mai privatizată.

Axiom a mai spus că a obținut contracte din partea clienților de peste 2,2 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
axiom space
finantare