BEI finanțează cu 7,5 milioane de euro o companie din Cluj care gestionează deșeurile alimentare cu ajutorul tehnologiei

BEI finanțează cu 7,5 milioane de euro o companie din Cluj care gestionează deșeurile alimentare cu ajutorul tehnologiei
scris 4 oct 2019

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 7,5 milioane de euro către Winnow din Cluj, subsidiară a companiei britanice omonime, care se ocupă cu dezvoltarea unor tehnologii pentru gestionarea deșeurilor alimentare.

Compania va folosi banii pentru a dezvolta și a introduce soluții software și hardware care să sprijine personalul unităților profesionale de alimentație publică în monitorizare cantităților și compoziției deșeurilor alimentare. Obiectivul final este furnizarea de date pentru gestionarea și prevenirea deșeurilor alimentare.

Compania Europe SRL din Cluj este subsidiară a companiei Winnow din Marea Britanie, fondată de Kevin Duffy și Marc Zornes.

Isărescu: Trebuie să oprim deteriorarea contului curent. E nevoie de ajustări pe partea fiscală CITEȘTE ȘI Isărescu: Trebuie să oprim deteriorarea contului curent. E nevoie de ajustări pe partea fiscală

Winnow, înființată în 2013 în Marea Britanie, este o companie de tehnologie care dezvoltă instrumente bazate pe inteligența artificială pentru a-i ajuta pe bucătari să-și gestioneze într-un mod mai rentabil și mai sustenabil bucătăriile, prin reducerea la jumătate a cantității de deșeuri alimentare. Misiunea societății este de a ajuta industria hotelieră să combată risipa alimentară care poate fi evitată, prin conectarea bucătăriei pentru a le permite bucătarilor să-și gestioneze mai eficient activitățile.

Compania mai are birouri în SUA, China, Singapore și Dubai.

Acest proiect inovator, primul din România derulat în cadrul instrumentului European Growth Finance Facility (EGFF) și susținut de Planul de Investiții pentru Europa, va avea un impact semnificativ prin contribuția sa la reducerea deșeurilor alimentare în bucătăriile comerciale. Proiectul stimulează cercetarea și dezvoltarea din România, având avantajul de a consolida competitivitatea acestei țări și de a crea locuri de muncă de înaltă calitate”, a declarat Andrew McDowell, vicepreședintele BEI.
viewscnt
Afla mai multe despre
winnow
finantare bei
imprumut winnow
deseuri alimentare
gestionare deseuri
tehnologie desuri