Birkenstock va stabili prețul ofertei publice inițiale la nivelul superior al intervalului indicat

Birkenstock va stabili prețul ofertei publice inițiale la nivelul superior al intervalului indicat
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 oct 2023

Birkenstock Holding și-a asigurat suficiente angajamente din partea investitorilor pentru a stabili prețul ofertei publice inițiale (IPO) din SUA la vârful intervalului indicat și pentru a obține o evaluare de 10 miliarde de dolari, potrivit unor persoane familiare cu chestiunea, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania germană de încălțăminte premium va lua o decizie finală cu privire la prețul IPO la vârful intervalului său de 44 de dolari până la 49 de dolari pe acțiune marți, înainte de debutul acțiunilor sale la New York de miercuri, au spus sursele.

GRAFICE Importurile de gaze s-au înjumătățit. Exportul, singura alternativă a producătorilor interni în urma umplerii depozitelor autohtone CITEȘTE ȘI GRAFICE Importurile de gaze s-au înjumătățit. Exportul, singura alternativă a producătorilor interni în urma umplerii depozitelor autohtone

Birkenstock ar ajunge să strângă 1,58 miliarde de dolari, la un preț al acțiunilor situat la nivelul maxim al intervalului vizat, scrie News.ro.

Sursele au avertizat că deliberările sunt fluide și au cerut anonimatul, deoarece chestiunea este confidențială.

Birkenstock a refuzat să comenteze.

Birkenstock este a patra companie majoră care a lansat o IPO în SUA în ultimele patru săptămâni, după cele ale producătorului de cipuri Arm Holdings, aplicației de livrare de produse alimentare Instacart și platformei de automatizare a marketingului Klaviyo.

Aceste companii și-au stabilit prețul IPO la vârf sau peste intervalul indicat și și-au văzut acțiunile crescând la debut, doar pentru a pierde majoritatea câștigurilor în zilele următoare.

În timp ce acțiunile Arm și Klaviyo încă se tranzacționează peste prețul IPO, acțiunile Instacart valorează acum mai puțin decât valoarea din IPO.

Acest lucru explică de ce Birkenstock nu este înclinată să-și majoreze intervalul de prețuri pentru IPO, în ciuda cererii inițiale puternice a investitorilor.

OpenAI ia în calcul să-și dezvolte propriile cipuri de AI CITEȘTE ȘI OpenAI ia în calcul să-și dezvolte propriile cipuri de AI

Compania vizează deja o evaluare mai mareă decât unele mărci mai mari de pantofi. Evaluare ar fi de aproximativ 27 de ori profitul pe 12 luni înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare, la vârful intervalului de preț al acțiunilor, în timp ce când Nike se tranzacționează la 21 de ori.

Familia Birkenstock a condus afacerea timp de șase generații de la înființarea companiei. Brandul a căutat să se poziționeze ca un articol la modă purtat de modele și vedete.

Barbie, interpretată de Margot Robbie, a purtat o pereche roz de Birkenstock în scena finală a filmului lansat în această vară.

L Catterton, grupul de capital privat susținut de miliardarul francez Bernard Arnault și de imperiul bunurilor de lux Louis Vuitton Moet Hennessy, a achiziționat un pachet majoritar de acțiuni la Birkenstock în 2021.

După IPO, L Catterton va deține un pachet de 82,8% din Birkenstock și va controla majoritatea puterii de vot combinate a acțiunilor sale în circulație.

viewscnt
Afla mai multe despre
birkenstock
bursa
new york