VIDEO Amazon a lansat cu succes primii sateliți ai viitorului serviciu de internet al companiei

VIDEO Amazon a lansat cu succes primii sateliți ai viitorului serviciu de internet al companiei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 oct 2023

Primii doi sateliți care vor face parte din constelația ce va sta la baza viitorului serviciu de internet al gigantului american Amazon au fost lansați cu succes vineri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amazon anunță lansarea cu succes a primilor doi sateliți din cadrul Project Kuiper, serviciul de internet prin satelit care va concura cu Starlink-ul lui Elon Musk.

KuiperSat-1 și KuiperSat-2 au fost lansați de la Cape Canaveral Space Force Station din Florida, la bordul unei rachete Atlas V, operate de United Launch Alliance.

Samsung lansează o nouă versiune a tracker-ului SmartTag CITEȘTE ȘI Samsung lansează o nouă versiune a tracker-ului SmartTag

Lansarea primilor sateliți, în cadrul misiunii numite de companie Protoflight, este un test și un prilej pentru colectarea datelor necesare viitoarelor lansări, iar faptul că aceasta a decurs fără incidente este de bun augur pentru gigantul american.

Amazon plănuiește să creeze o constelație compusă din 3.236 de sateliți, prin care Project Kuiper să ofere internet din satelit, după modelul Starlink.

Conform companiei, Project Kuiper își propune să ofere conexiuni accesibile la internet zonelor și comunităților izolate, lipsite de semnal terestru.

Amazon va continua lansările de sateliți anul viitor. Până la finele lui 2024, compania și-a propus să deruleze și primele teste beta cu un număr limitat de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
sateliți
internet
project kuiper