Blogul Biziday.ro a devenit Moise.ro, pentru separarea opiniilor de știri

Blogul Biziday.ro a devenit Moise.ro, pentru separarea opiniilor de știri
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2017

Moise Guran a relansat blogul Biziday.ro cu denumirea Moise.ro, păstrând numele ”Biziday” pentru aplicația de știri. Jurnalistul a motivat schimbarea spunând că este necesară separarea opiniilor de știri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Explicația scurtă pentru această schimbare este că trebuia să separ zona editorială de zona de știri. Eu am opinii, acestea sunt, prin definiție, subiective, nu toată lumea este de acord cu opiniile mele, dar toată lumea are nevoie de știri verificate, importante, serioase. Ceea ce nu înseamnă că nu îmi asum în continuare Aplicația Biziday, sau că dacă tastați în bara de adresă biziday.ro nu veți ajunge tot pe acest site, cel puțin o perioadă de timp”, a scris Moise Guran.

Jurnalistul a adăugat că a știut că va fi necesară schimbarea numelui blogului încă de când a lansat aplicația de știri Biziday.

FOTO Un mesaj despre chicken nugget a doborât recordul de redistribuiri pe Twitter CITEȘTE ȘI FOTO Un mesaj despre chicken nugget a doborât recordul de redistribuiri pe Twitter

”Încă de când am lansat aplicația de știri cu numele Biziday am știut că va trebui să îmi schimb numele blogului. Acest site împlinește șapte anișori și chiar dacă a găzduit diferite opinii, nu numai pe ale mele, chiar dacă a găzduit înregistrări ale emisiunii tv cu același nume sau transmisii ale emisiunii România în Direct de la Europa FM, el a fost totuși consacrat ca un blog personal”, a explicat acesta.

Moise Guran a mai scris că ”amestecarea” zonei editoriale cu cea de știri este ”un păcat”, din punct de vedere etic.

”Pe de altă parte, punerea în context a știrii este foarte importantă, dar asta o duce spre zona de analiză. De la analiză la opinie mai e un pas”, a mai scris jurnalistul, precizând că de-a lungul timpului, echipa Biziday s-a străduit să mențină distincte opiniile de știri.

Jurnalistul a mai scris că domeniul biziday.ro va rămâne redirecționat către moise.ro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
moise guran
aplicatie