Bosch - vânzări totale nete de 8,2 miliarde de lei în România

Bosch - vânzări totale nete de 8,2 miliarde de lei în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2022

Grupul german industrial Bosch a încheiat anul fiscal 2021 cu 2,4 miliarde de lei (494 milioane de euro) în vânzări consolidate în România, înregistrând astfel o creștere de aproximativ 10 procente față de anul trecut, în timp ce vânzările totale nete s-au ridicat la 8,2 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro), inclusiv vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au înregistrat o creștere anuală de 19 procente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Caracteristicile piețelor externe de interes pentru magazinele online din România, resursele umane în perioada post-pandemică, evoluția pieței forței de muncă în companiile implicate în comerțul electronic și multe alte teme vor fi prezentate la Conferința Profit.ro - DPD România Barometrul e-Commerce. Provocări în vremuri de criză.

Evenimentul, programat pentru 27 mai, la hotelul Marriott Bucharest Grand Hotel, cu sprijinul DPD și al Asociației Române a Magazinelor Online, va fi transmis în direct la PROFIT NEWS  TV.

Detalii  AICI

„În 2021, Grupul Bosch din România a obținut o performanță foarte bună, cu o creștere de două cifre în toate sectoarele de afaceri, în ciuda mediului dificil legat de pandemia de coronavirus, a blocajelor de aprovizionare pentru semiconductori și a costurilor mai mari ale materiilor prime. Creșterea vânzărilor în 2021 s-a datorat în principal extinderii operațiunilor și investițiilor noastre pe termen lung în producție, în activități de cercetare-dezvoltare și, de asemenea, în domeniul serviciilor, în urma unei strategii centrate pe tehnologie, sustenabilitate și inovare”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. și reprezentant al Grupului Bosch în România.

Compania greacă Frigoglass deschide o nouă fabrică de vitrine frigorifice în România, la un an după incendiul care a distrus uzina din Timișoara CITEȘTE ȘI Compania greacă Frigoglass deschide o nouă fabrică de vitrine frigorifice în România, la un an după incendiul care a distrus uzina din Timișoara

Bosch în România a avut un început bun în 2022, cu o ușoară creștere comparativ cu anul anterior. Pentru anul în curs, compania intenționează să își consolideze în continuare poziția strategică în țară, în special în domeniul activităților de cercetare și dezvoltare. Cu toate acestea, Bosch afișează o prognoză modestă în țară pentru anul 2022 din cauza incertitudinilor considerabile generate de pandemia de coronavirus la nivel mondial și de războiul din Ucraina.

„Deși, din cauza situației actuale, ne așteptăm la un an provocator și în România, rămânem dedicați pieței locale și potențialului său pe termen lung”, a continuat Boldijar.

Numărul angajaților din cele cinci locații Bosch din România a fost de aproximativ 8.800 la 31 decembrie 2021, în creștere cu 7,7 procente față de anul precedent.

România este o locație importantă din punct de vedere strategic pentru Grupul Bosch, care a investit în țară un total de aproximativ 410 milioane de lei (aproximativ 83 de milioane de euro) în 2021 – în principal a continua dezvoltarea unităților sale de producție pentru Soluții de mobilitate din Cluj și Blaj. În total, compania a investit aproximativ 700 de milioane de euro în România între 2005 și 2021.

Fabrica Bosch Automotive Electronics din Jucu, județul Cluj, a continuat să investească în extinderea capacității sale de producție și logistică și în tehnologii noi și echipamente de ultimă generație. Astfel, compania a inaugurat o a treia hală de producție la Cluj în 2021. În această unitate de producție, Bosch produce, din 2013, unități electronice de control care oferă siguranță și confort în timpul condusului, printre care unități de control electronic pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple și pentru asistența la condus. De la deschidere, fabrica Bosch din Cluj a livrat peste 300 de milioane de piese auto de înaltă calitate clienților internaționali. De asemenea, fabrica din Blaj, care activează în sectoarele de activitate Tehnologie industrială și Soluții de mobilitate, aniversează 15 ani de activitate în România, în anul 2022.

În prezent, locația din Blaj este una dintre cele trei fabrici Bosch din Europa unde sunt produși senzori de noxe, o componentă esențială în domeniul inovației in tehnologia diesel. În plus, fabrica Bosch din Blaj are un centru logistic care se întinde pe mai mult de 20.000 de metri pătrați, efectuând livrări de piese de înaltă calitate către toate continentele. Mai mult, Bosch continuă investițiile pe termen lung în digitalizarea și automatizarea producției și logisticii.

 

În vara anului trecut, Bosch a început construcția celei de-a doua clădiri de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj, o investiție de 21 de milioane de euro.

În 2022, compania intenționează să crească numărul de angajați și va avea peste 400 de posturi deschise în domeniul ingineriei software și hardware.

În luna ianuarie, grupul german industrial Bosch a extins, prin divizia Service Solutions din Timișoara (BSO), segmentele de business, deschizând în oraș un hub global de achiziții.

 

 

Bosch - vânzări totale nete de 8,2 miliarde de lei în România

Pentru a susține dezvoltarea continuă a operațiunilor sale, în 2021, Bosch Services Solutions din Timișoara a angajat aproximativ 600 de persoane specializate în domenii precum dezvoltare software, IT Help Desk, customer service, controlling, contabilitate, project management, logistică, achiziții și vânzări, dintre care 50 de specialiști lucrează exclusiv în cadrul noului departament.

De asemenea, doar în acest an, Grupul Bosch intenționează să angajeze 10.000 de ingineri software noi în întreaga lume.

Pe lângă centrul de cercetare și dezvoltare din Cluj și București și unitățile sale de producție pentru Soluții de mobilitate din Cluj și din Blaj, Bosch mai operează și o unitate de producție de Tehnologie industrială, localizată, de asemenea, în Blaj, precum și un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timișoara. În București, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluții de mobilitate, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piața electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala țării.

Grupul Bosch este prezent pe piața din România de 25 de ani și are peste 8.000 de angajați în cinci entități.

Grupul are peste 400.000 de angajați în întreaga lume și vânzări anuale de peste 78 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
bosch
vanzari
investitii