Brandul românesc Flow lansează luna viitoare serviciul de închiriere de trotinete electrice. Ținta - toată țara

Brandul românesc Flow lansează luna viitoare serviciul de închiriere de trotinete electrice. Ținta - toată țara
scris 22 apr 2019

Startup-ul românesc care a creat brandul Flow lansează luna viitoare serviciul de închiriere de trotinete electrice, în București și Cluj-Napoca, serviciu care va fi introdus și în Timișoara în vara acestui an și extins ulterior la nivel național.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Firma va porni cu o flotă de circa 500 trotinete electrice, ținta fiind însă ca aceasta să fie extinsă la 2.000-3.000 de vehicule până la sfârșitul anului, conform informațiilor Profit.ro.

Investiția pentru acest prim an se cifrează la aproximativ 1 milion de euro.

Firma este coordonată, printre alții, de Iulian Pădurariu, cofondator și ex-CEO al Pony Car Sharing, și de Bogdan Enoiu, șeful BV McCann-Erikson, una dintre cele mai mari agenții de publicitate din România.

Pony Car Sharing este firma care a dezvoltat sistemul de car sharing în București și Cluj-Napoca.

Tranzacție semnată: Dedeman cumpără cu peste 120 milioane euro un complex de birouri de care s-a interesat și Ion Țiriac CITEȘTE ȘI Tranzacție semnată: Dedeman cumpără cu peste 120 milioane euro un complex de birouri de care s-a interesat și Ion Țiriac

Flow va folosi trotinete marca XIAOMI M365, cu o autonomie a bateriei de 30 kilometri și sistem dublu de frânare, sistemul presupunând descărcarea pe telefon a aplicației din Apple Store sau Google Play și scanarea QR code-ului, iar vehiculul putând fi lăsat ulterior, după folosire, în una din stațiile de încărcare ce vor fi indicate pe hartă.

Flow a început deja să amenajeze astfel de stații.

Brandul românesc Flow lansează luna viitoare serviciul de închiriere de trotinete electrice. Ținta - toată țara

Profit.ro a relatat recent că și un alt grup de antreprenori români, cu un fost manager Unicredit România, se pregătește să intre pe această piață, cu brandul Wolf-e.

De asemenea, startup-ul american Lime, evaluat în vara anului trecut la peste 10 miliarde de dolari, vrea să intre pe piața din România printr-un parteneriat cu Primăria București, pregătit la acest moment spre avizare, și cu o flotă de 1.000 trotinete electrice.

Tranzacție discretă: Producătorul francez Lacoste vinde fabrica din Sibiu uneia dintre cele mai mari companii de textile și îmbrăcăminte din lume CITEȘTE ȘI Tranzacție discretă: Producătorul francez Lacoste vinde fabrica din Sibiu uneia dintre cele mai mari companii de textile și îmbrăcăminte din lume

Intrarea în România survine într-un context în care, în vara anului trecut, Lime a încheiat un parteneriat cu compania americană de ridesharing Uber, iar concurentul Uber în România, Taxify, a intrat în toamna anului trecut pe nișa de trotinete electrice.

Mai mult, co-fondatorul Taxify a declarat recent pentru Profit.ro că ia în calcul să intre în România și cu aceste trotinete electrice.

Recent, și Ford a intrat pe piața serviciilor de transport cu trotinete electrice printr-o achiziție estimată tot la 100 de milioane de dolari.

Serviciile de închiriere de trotinete electrice sunt în expansiune puternică, în special în SUA. Cei mai importanți jucători sunt startup-urile Lime și Bird, doi unicorni cu una dintre cele mai rapide ascensiuni și evaluați la acest moment la peste 10 miliarde de dolari fiecare, trotinetele și bicicletele electrice fiind pe un trend puternic crescător al vânzărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
flow
trotinete
enoiu
padurariu