Ford intră pe piața serviciilor de transport cu trotinete electrice printr-o achiziție estimată la peste 100 de milioane de dolari

Ford intră pe piața serviciilor de transport cu trotinete electrice printr-o achiziție estimată la peste 100 de milioane de dolari
scris 9 nov 2018

Constructorul auto Ford a cumpărat Spin, un startup american care se ocupă cu închirierea de trotinete electrice, în contextul în care piața soluțiilor pentru deplasarea pe distanțe scurte se află într-o etapă de creștere accelerată.

Potrivit surselor citate de Axios, prețul tranzacției este de 100 de milioane de dolari. Pe de altă parte sursele Reuters susțin că Ford s-a angajat să investească circa 200 de milioane de dolari în startup-ul american.

"Strategia noatră este să oferim clienților posibilitatea de a alege, indiferent dacă aceștia dresc să cumpere, să închirieze sau să plătească doar pentru fiecare utilizare. Încercăm să ne adaptăm la direcția pieței - și trotinetele vin în completarea acestei strategii", a declarat Marcy Klevorn, președinte Ford responsabil cu divizia de Mobilitate.

FOTO Skoda Scala, viitoarea „Octavia hatchback”, lansare pe 6 decembrie într-un oraș inedit. Prima imagine cu interiorul mașinii CITEȘTE ȘI FOTO Skoda Scala, viitoarea „Octavia hatchback”, lansare pe 6 decembrie într-un oraș inedit. Prima imagine cu interiorul mașinii

Serviciile de închiriere de trotinete electrice sunt în expansiune puternică, în special în SUA. Cei mai importanți jucători sunt starup-urile Lime și Bird, doi unicorni evaluați la 4 miliarde de dolari, respectiv 2 miliarde de dolari.

Compania de ride-sharing Uber a anunțat în vară că va lansa un serviciu de închiriere de trotinete electrice, printr-un parteneriat cu startup-ul Lime.

Totodată, Taxify, rival al Uber prezent și în România, a lansat recent un serviciu de trotinete electrice, numit Bolt.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
trotinete
e-scooter
uber
bird
lime
transport urban
ride-sharing
mobiliatate