Cirque du Soleil a ajuns la un nou acord de achiziție cu creditorii asigurați, care îi permite lansarea unei licitații pentru activele companiei

Cirque du Soleil a ajuns la un nou acord de achiziție cu creditorii asigurați, care îi permite lansarea unei licitații pentru activele companiei
scris 17 iul 2020

Cirque du Soleil Entertainment Group a anunțat că a ajuns la un nou acord de achiziție cu creditorii asiguranți, care îi permite să lanseze un proces de licitație pentru compania de circ care are probleme financiare, transmite Reuters.

Compania din Montreal a anunțat într-un comunicat că a convenit un nou acord de achiziție cu creditorii asiguranți din prima și a doua linie, confirmând informații anterioare, arată news.ro.

Cirque du Soleil, care a crescut de la nivelul unei trupe de artiști stradali în anii ’80 la o companie cu activități la nivel global, a renunțat la aproximativ 95% din forța sa de muncă și a suspendat spectacolele din cauza pandemiei de coronavirus.

Acordul cu creditorii înlocuiește un acord anterior cu acționarii Cirque, între care TPG Capital și Fosun International, care includea finanțarea datoriilor de la o entitate guvernamentală din Quebec.

FOTO Mircea Lucescu lansează construcția primului său ansamblu rezidențial CITEȘTE ȘI FOTO Mircea Lucescu lansează construcția primului său ansamblu rezidențial

O instanță din provincia canadiană Quebec va fi solicitată vineri să aprobe acordul, care va deschide o licitație în cadrul căreia ofertanții interesați pot să facă oferte superioare celei din acordul actual, pentru a cumpăra compania.

Acordul permite creditorilor să cumpere activele Cirque, reducând în mare parte datoriile companiei, arată comunicatul.

Cirque datorează creditorilor din linia întâi și linia a doua 1,1 miliarde de dolari.

Acordul alocă 20 de milioane de dolari pentru angajații afectați și menține sediul central al companiei din Quebec.

Ministrul Economiei din Quebec, Pierre Fitzgibbon, a spus că noul acord nu include sprijin financiar din partea guvernului său.

”În mod evident, dacă cineva va fi  proprietarul Cirque și vrea să păstreze sediul central în Quebec și să își reducă datoriile, acest lucru este muzică pentru urechile mele”, a declarat ministrul într-un interviu.

Catalyst Capital Group, care conduce creditorii asigurați, a arătat că Cirque a acceptat oferta sa pentru active.

Acordul va injecta până la 375 de milioane de dolari în Cirque, a declarat o sursă apropiată situației.

La sfâritul lunii iunie, Cirque du Soleil, renumita companie canadiană care produce spectacole acrobatice la nivel mondial, inclusiv în Las Vegas, a solicitat intrarea în faliment după ce a fost nevoită să anuleze spectacolele din cauza pandemiei de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
soleil
acord
circ