Conferința EU FUNDS Profit.ro FirstBank și Visa - Focus Brașov. Dragoș Tohănean, Vicepreședinte ADR: Am depășit 1,8 milioane de utilizatori pe platforma ghiseul.ro și până în 2024 vrem să ajungem la 2 milioane

Conferința EU FUNDS Profit.ro FirstBank și Visa - Focus Brașov. Dragoș Tohănean, Vicepreședinte ADR: Am depășit 1,8 milioane de utilizatori pe platforma ghiseul.ro și până în 2024 vrem să ajungem la 2 milioane
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2023

Lansată în 2011, platforma ghiseul.ro poate fi numită cea mai bună colaborare într-o instituție publică și un grup reprezentativ al instituțiilor private, spune Dragoș Tohănean, Vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), în cadrul conferinței ”EU FUNDS Profit.ro FirstBank și Visa - Finanțăm digitalizarea României - Focus Brașov - Ediția a II-a”. În cei aproape 12 ani de existență a acumulat plăți în valoare totală de 800 de milioane de euro, dintre care 200 de milioane de euro au fost strânși de la începutul acestui an și până în prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Deci, platforma crește, iar oamenii au din ce în ce mai mare încredere. Pandemia a fost un factor care a crescut încrederea în plățile digitale prin platforma ghiseul.ro.

Dacă înainte de pandemie vorbeam de un număr de până în 350.000 de utilizatori, în momentul de față am depășit 1,8 milioane și până la începutul lui 2024 vrem să atingem numărul de 2 milioane de utilizatori, dezvoltând în parteneriat cu colegii de la Visa și asociațiile de plăți electronice din România soluții noi, astfel încât cetățenii să prindă încredere din ce în ce mai mare în platformă.

Se poate descărca și cazierul judiciar. În momentul de față avem peste 90.000 de descărcări a cazierului judiciar cu semnătură electronică”, mai spune acesta.

Conferința EU FUNDS Profit.ro FirstBank și Visa - Focus Brașov. Cătălin Crețu, Visa: România avansează foarte rapid în digitalizarea plăților, există o cerere puternică de terminale POS din partea firmelor mici CITEȘTE ȘI Conferința EU FUNDS Profit.ro FirstBank și Visa - Focus Brașov. Cătălin Crețu, Visa: România avansează foarte rapid în digitalizarea plăților, există o cerere puternică de terminale POS din partea firmelor mici

Platforma ghiseul.ro are în momentul de față peste 1.300 de unități administrativ teritoriale înrolate, o creștere de peste 15% față de anul trecut.

„Adică de la 1 mai 2022 până în prezent am crescut cu aproape 180 de unități administrativ teritoriale. Dacă la nivel de municipii și orașe avem acoperire de circa 95%, la nivel de comune ponderea este un pic mai mică, de 30-35%, dar este în continuă creștere. Din totalul de 180 unități administrativ teritoriale înrolate în ultima perioadă, 80% sunt la nivelul comunelor”, precizează Dragoș Tohănean, adăugând că Autoritatea pentru Digitalizarea României împreună cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării au început un proiect denumit Caravana Digitalizării, care are drept obiectiv creșterea numărului de unități administrativ teritoriale înrolate în platformă.

„Am văzut această dorință de a utiliza platforma și atunci, în același parteneriat, am lansat și aplicațiile mobile iOS și Android, iar în ultima discuție pe care am avut-o am hotărât să lansăm în perioada următoare aceeași funcționalitate și pe platforma Huawei”, afirmă el.

viewscnt
Afla mai multe despre
dragoș tohănean
autoritatea pentru digitalizarea româniei
ghiseul.ro