Cyscale se listează pe SeedBlink

Cyscale se listează pe SeedBlink
scris 9 sep 2020

Cyscale, un start-up care dezvoltă soluții de securitate a datelor salvate în cloud, se listează mâine, 10 septembrie, pe SeedBlink, cea mai mare platformă de crowdfunding din Europa de Sud-Est.

Managementul companiei vrea să obțină 300.000 de euro prin listarea pe platforma care se adresează startup-urilor de tehnologie.

ULTIMA ORĂ Sprijinul de 500 euro pentru angajații în regim de telemuncă este extins și pentru starea de alertă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Sprijinul de 500 euro pentru angajații în regim de telemuncă este extins și pentru starea de alertă

Cyscale este o companie fondată la finalul lui 2018 de către Ovidiu Cical, Manuela Țicudean, Laura Cical și Andrei Milaș. Compania din Cluj dezvoltă soluții software pentru protecția informațiilor salvate în cloud și realizează analize de risc a acestor date.

“Am lansat Cyscale cu gândul de a schimba modul în care tehnologia cloud este folosită în companii. Deși datele sunt esențiale penntru companii, am observat în cei peste 15 ani de experiență pe care îi avem în IT că adesea companiile nu apelează la un specialist care să le protejeze informațiile fie că sunt sau nu salvate în cloud. Listarea pe SeedBlink ne va ajuta să ne mărim echipa tehnică și de vânzări, dar și să facem primii pași către străinătate. Cu un produs foarte bun și o echipă puternică de vânzări sperăm să ne îndeplinim obiectivul: acela de a susține companiile să se diferențieze prin digitalizare. Pentru că noi credem că tehnologia cloud și protecția datelor în cloud poate face acest lucru: să aducă competitivitate”, afirmă Ovidiu Cical, co-fondator și CEO al Cyscale.

Conducerea Cyscale estimează că va obține prin această rundă 300.000 de euro, dintre care 200.000 de euro de la investitorii SeedBlink și 100.000 de euro de la fondul de capital GapMinder VC în calitate de lead investor.

”Ne bucurăm că putem intensifica sprijinul pentru startupurile inovative, acum ajungând și la Cluj. Iar fondatorii Cyscale sunt foarte ambițioși, cu planuri de scalare globală a soluției lor pentru o problemă foarte actuală. Salutăm dezvoltarea parteneriatului cu Techcelerator și GapMinder VC”, declară Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO al SeedBlink.

Suma urmează să fie investită în următoarele 12 luni în dezvoltarea echipei tehnice și de marketing & vânzări, dar și pentru extindere globală, în principal în SUA, Germania, Anglia și Olanda. 

Runda de finanțare prin SeedBlink este cea de a doua pentru Cyscale, prima, în valoare de 100.000 de euro, fiind anul trecut. Suma a fost investită de către fondul de investițîi GapMinder VC în urma programului de accelerare Techcelerator. De asemenea, cei patru co-fondatori au investit și ei aproximativ 100.000 de euro în cei doi ani de la lansare. 

În prezent, Cyscale valorează aproximativ două milioane de euro, însă odată cu noua rundă de investiții evaluarea companiei urcă la 2,3 milioane de euro, conform oficialilor Cyscale. De asemenea, aceștia preconizează că în 2023 valoarea companiei ar putea fi de 30 de milioane de euro, de 15 ori mai mare decât în prezent.

Cyscale va aplica în curând pentru fonduri europene nerambursabile în valoare de 2,83 milioane de euro în cadrul programului Horizon 2020, banii urmând să fie alocați pentru cercetare și dezvoltare.

De asemenea, începând din 2021, conducerea companiei vrea să înregistreze trei patente în zona de tehnologie cloud, toate patentele urmând să fie înregistrate în străinătate.

“Următorii trei ani vor fi dedicați cercetării, vor fi ani în care vom lucra mai ales la îmbunătățirea soluțiilor noastre. Prin accentul pe care îl punem pe zona de cercetare, vrem ca în 2023 să ajungem în topul cei mai importanți furnizori de securitate cibernetică în Europa. Astfel, până în 2023 vom creste ușor din punctul de vedere al businessului. Însă, ulterior, ne vom axa pe partea de vânzări și previzionam un avans foarte rapid în privința numărului de clienți și a veniturilor”, afirmă Andrei Milaș, co-fondator și CTO Cyscale.

Cyscale are în prezent peste 50 de utilizatori companii, majoritatea din domeniul IT. Managementul are ca obiectiv să ajungă la peste 1000 de clienți în 2025.

Pe de altă parte, pentru acest an, conducerea companiei se bazează pe o cifra de afaceri de 50.000 de euro având în vedere contractele din prezent. Însă veniturile pot ajunge până la 200.000 de euro la finalul anului dacă discuțiile din prezent cu potențialii clienți se vor concretiza.

Câștigarea de conturi noi, în special din străinătate, va duce veniturile Cyscale la aproximativ trei milioane de euro la finalul lui 2023 și la 15 milioane de euro în 2025. În jur de 90% din veniturile Cyscale în 2025 vor fi generate de clienți din străinătate, potrivit estimărilor managementului.

viewscnt
Afla mai multe despre
cyscale
seedblink