Datele tranzacției prin care Innova Capital a preluat rețeaua de magazine OPTIblu: Operațiune de aproape 20 milioane euro

Datele tranzacției prin care Innova Capital a preluat rețeaua de magazine OPTIblu: Operațiune de aproape 20 milioane euro
scris 18 nov 2019

Fondul de investiții Innova Capital a preluat firma Optical Network, care deține rețeaua de magazine OPTIblu, prin majorare de capital cu aproape 2 milioane euro și primă de emisiune de 17 milioane euro.

Operațiunea a fost anunțată și avizată în vară de Consiliul Concurenței, datele tranzacției fiind însă indicate acum.

Fondul de investiții Innova Capital a preluat și rețeaua de magazine Optiplaza.

Fondul, cu sediul în Varșovia (Polonia), a preluat întreaga participație a firmei, asigurând că va implementa planuri pentru dezvoltarea în continuare a rețelei optice, îmbunătățirea ofertelor de produse și a calității serviciilor clienților, precum și dezvoltarea rețelelor actuale de distribuție.

Pe piață din 2004, Optical Network are o rețea națională de 55 de magazine sub două marci: OPTIblu, care vinde produse premium, și Klarmann, cu o ofertă mai ieftină. În prezent, rețeaua include 37 de magazine OPTIblu (16 în București) și 18 de magazine Klarmann.

EXCLUSIV iHunt, producător român de telefoane mobile, a vândut 10% din acțiuni în prima zi de listare. Proprietar: Nu mai vând, mă concentrez pe activitatea societății CITEȘTE ȘI EXCLUSIV iHunt, producător român de telefoane mobile, a vândut 10% din acțiuni în prima zi de listare. Proprietar: Nu mai vând, mă concentrez pe activitatea societății

Firma a pornit de la o extensie a mărcii Sensiblu, lanț de farmacii cumpărat recent de grupul ceh Penta, dezvoltându-se apoi într-o rețea de magazine cu o strategie de marketing proprie.

Optical este controlată de două firme înregistrate în Cipru și de firma de investiții Cylatrea Investments Ltd (tot din Cipru), reprezentată de către Dragoș Roșca, directorul general al Delta Asset Invest.

Anul trecut a avut afaceri de 57,7 milioane lei și un profit net de 3,8 milioane lei, cu peste 300 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
optiblu
innova