E.ON cumpără active ale Innogy, divizie a RWE, reconfigurând sectorul energetic german

E.ON cumpără active ale Innogy, divizie a RWE, reconfigurând sectorul energetic german
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2018

E.ON a convenit preluarea Innogy de la grupul rival RWE, într-un acord care evaluează compania achiziționată la 22 de miliarde de euro și care transformă industria energetică germană, în tranziția ei spre energia regenerabilă, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un acord complex care implică acțiuni și un schimb de active, E.ON va obține operațiunile de retail și rețelele energetice ale ambelor companii, în timp ce RWE va avea în proprietate activitățile de generare a energiei regenerabile, precum și o participație mare la E.ON, scrie News.ro.

Comunicatul a fost publicat după ce Bloomberg News a relatat, citând persoane apropiate situației, că cele două companii sunt în negocieri avansate.

Acest acord continuă transformarea grupurilor RWE și E.ON, începută de strategia cancelarului Angela Merkel de a reorienta industria energetică spre energia regenerabilă în locul energiei nucleare sau fosile.

EXCLUSIV Dertour, turoperatorul nr. 2 din Germania, vrea să cumpere o mare agenție de turism românească CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dertour, turoperatorul nr. 2 din Germania, vrea să cumpere o mare agenție de turism românească

În trecut unele dintre cele mai stabile generatoare de profit din Germania, cele două companii de utilități au fost nevoite să revizuiască în scădere activele cu miliarde de euro și să se divizeze, după ce prețurile en-gros ale energiei s-au prăbușit.

În cadrul acordului, E.ON cumpără întreaga participație de 76,8% a RWE la Innogy, în timp ce RWE primește 16,7% din acțiunile E.ON.

Grupul E.ON va face la rândul său o ofertă pentru cumpărarea deținerilor acționarilor minoritari ai Innogy, la prețul de 40 de euro pe acțiune, evaluând compania la circa 22 de miliarde de euro.

RWE va obține participațiile minoritare ale E.ON la două centrale nucleare, afacerile Innogy de stocare a gazelor și  participația Innogy la un furnizor austriac de energie.

RWE va plăti în numerar 1,5 miliarde de euro grupului E.ON.

Tranzacția va avea loc în mai multe etape și va depinde de acordul autorităților de reglementare și al consiliilor de administrație ale celor două companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
rwe
germania