Economia Arabiei Saudite a crescut cu 3,9% de la an la an, în primul trimestru al anului 2023

Economia Arabiei Saudite a crescut cu 3,9% de la an la an, în primul trimestru al anului 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2023

Economia Arabiei Saudite a crescut cu 3,9% de la an la an, în primul trimestru al anului 2023, potrivit estimărilor inițiale ale guvernului privind produsul intern brut real, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Activitățile non-petroliere au crescut cu 5,8% în primul trimestru, față de aceeași perioadă a anului precedent, a declarat Autoritatea Generală de Statistică, citând estimări semnal, în timp ce activitățile petroliere au crescut cu 1,3%, scrie News.ro.

CONFIRMARE FOTO Austriecii de la Alpla, firma românească Ecohelp și elvețienii de la UPT au investit 7,5 milioane euro într-o fabrică în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Austriecii de la Alpla, firma românească Ecohelp și elvețienii de la UPT au investit 7,5 milioane euro într-o fabrică în România

Activitățile de servicii guvernamentale au avansat cu 4,9%, se arată în comunicat.

Cu toate acestea, creșterea a încetinit în comparație cu trimestrul al patrulea din 2022, când PIB-ul a urcat cu 5,5% de la an la an.

PIB-ul real ajustat sezonier a scăzut cu 1,3% în primul trimestru al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent, ca urmare a scăderii activităților petroliere cu 4,8%, se arată în raport.

FMI spune că economia Arabia Saudită a crescut cu 8,7% anul trecut, dar estimează că creșterea PIB-ului saudit se va înjumătăți la 3,1% anul acesta.

Arabia Saudită a declarat luna trecută că va reduce producția de petrol cu 500.000 de barili pe zi începând cu luna mai, ca parte a unor noi reducerilor de producție ale producătorilor de petrol din cadrul OPEC+, de aproximativ 1,16 milioane de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
economie
arabia saudita