Edenred profită de inflația ridicată

Edenred profită de inflația ridicată
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2022

Grupul francez Edenred și-a îmbunătățit pentru a doua oară în acest an estimările privind profitul operațional pe care se așteaptă să îl înregistreze în acest an, într-un moment în care companiile caută să majoreze recompensele pentru angajați ca răspuns la creșterea prețurilor la alimente și combustibil, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În paralel, Edenred a raportat venituri de 484 milioane de euro în trimestrul al treilea, în creștere cu 23% comparativ cu perioada similară a anului trecut și peste estimările analiștilor de 465 de milioane de euro, scrie Agerpres.

FOTO Un nou stadion modern, cu numele Hagi, va fi construit în România. Cum va arăta arena de peste 100 de milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO Un nou stadion modern, cu numele Hagi, va fi construit în România. Cum va arăta arena de peste 100 de milioane de euro

Furnizorii de vouchere și carduri, cum este și Edenred, profită de inflația ridicată deoarece le oferă potențialul de a majora valoarea maximă a cardurilor oferite angajaților. În Franța, de exemplu, Guvernul a majorat limita zilnică pentru voucherele de masă de la 19 până la 25 de euro, începând de la 1 octombrie, pentru a-i ajuta pe angajați să facă față inflației.

"Chiar dacă firmele nu folosesc la maximum facilitățile oferite prin lege în diferite țări, o majorare a plafonului maxim conduce în mod invariabil la o majorare progresivă a valorii acordate de companii pentru angajații lor", a declarat directorul financiar de la Edenred, Julien Tanguy, la o conferință de presă.

În aceste condiții, Edenred a anunțat joi că se așteaptă să realizeze în 2022 un profit operațional cuprins între 810 și 840 milioane de euro. Aceasta după ce în luna iulie aceeași companie estima că în acest an va realiza un profit operațional record cuprins între 770 și 820 milioane de euro. În 2021, Edenred a înregistrat un profit operațional de 670 milioane de euro.

Edenred este lider de piață ca platformă de servicii și plăți și este partenerul de zi cu zi al întregului ecosistem al pieței muncii, conectând peste 50 de milioane de angajați și 2 milioane de comercianți parteneri prin intermediul a peste 900.000 de clienți corporativi în 46 de țări.

Edenred oferă soluții de plată cu destinații specifice pentru alimentație (tichete de masă), vacanță, flote auto și mobilitate (soluții multi-energy, mentenanță, taxe de drum, parcări și vouchere de transport), stimulente (vouchere și carduri cadou, platforme dedicate angajaților) și plăți corporative (carduri de plată virtuale).

În 2021, datorită activelor sale tehnologice globale, grupul a gestionat un volum de afaceri de aproape 30 de miliarde de euro, efectuat, în principal, prin aplicații mobile, platforme online și carduri. Edenred este cotată la bursa de valori Euronext Paris. 

viewscnt
Afla mai multe despre
edenred
carduri
estimari