Energie

Gigantul saudit Aramco a atras 25,6 miliarde de dolari prin cea mai mare listare din istorie

Gigantul saudit Aramco a atras 25,6 miliarde de dolari prin cea mai mare listare din istorie

joi, 20:24

Gigantul petrolier Saudi Aramco a atras 25,6 miliarde de dolari în cea mai mare ofertă publică inițială din istorie, potrivit surselor Bloomberg și Reuters.

 • MET Energy vrea să achiziționeze active ale CEZ România, în special parcul eolian
  MET Energy vrea să achiziționeze active ale CEZ România, în special parcul eolian
  joi, 13:54

  Furnizorul de energie și gaze MET România Energy este interesat de achiziția de active ale CEZ România, în special a parcului eolian de la Fântânele-Cogealac, și a trimis o scrisoare neangajantă în acest sens către compania cehă, a declarat, joi, Petre Stroe, directorul general al MET, într-o întâlnire cu presa.

 • Rompetrol Well Service a lucrat la dezafectarea platfomei Gloria, deținută de OMV Petrom
  Rompetrol Well Service a lucrat la dezafectarea platfomei Gloria, deținută de OMV Petrom
  joi, 13:52

  Rompetrol Well Services (RWS) a fost una din companiile care au contribuit la amplul proiect de dezafectare a platformei Gloria, începând cu acest an compania parte a grupului KazMunayGas International (KMG) reluându-și și extinzându-și gama de servicii petroliere asigurate operațiunilor de profil din largul Mării Negre.

 • Sursele regenerabile au depășit cărbunele în Germania
  Sursele regenerabile au depășit cărbunele în Germania
  joi, 12:29

  Germania a produs mai multă energie anul acesta din surse regenerabile decât din cărbune.

 • Prețurile petrolului au crescut cu peste 4%, înaintea reuniunii de joi a OPEC de la Viena
  Prețurile petrolului au crescut cu peste 4%, înaintea reuniunii de joi a OPEC de la Viena
  joi, 09:55

  Prețurile petrolului au crescut miercuri cu peste 4%, în urma unei scăderi peste așteptări a stocurilor din Statele Unite și a speranțelor privind o reducere mai mare a producției de către OPEC, la o reuniune care începe joi, la Viena, relatează CNBC.

 • Cu gândul la dividende suplimentare de la companii: Și Guvernul, în nevoie de bani, se uită la modelul FP - surse
  Cu gândul la dividende suplimentare de la companii: Și Guvernul, în nevoie de bani, se uită la modelul FP - surse
  joi, 07:00

  Guvernul se gândește, la rândul său, la dividende suplimentare de la companii de stat, după modelul Fondului Proprietatea (FP), o decizie în acest sens fiind încă în discuție, afirmă pentru Profit.ro surse guvernamentale, după o întrevedere, miercuri, a premierului Ludovic Orban cu reprezentanții Fondului. Profit.ro a anunțat recent că FP, acționar minoritar, solicită ca Nuclearelectrica să distribuie dividende suplimentare de peste jumătate de miliard de lei și cere și convocarea AGA la Hidroelectrica, pentru distribuirea de dividende suplimentare de 1,25 miliarde lei, solicitări criticate.

 • ANALIZĂ Preț la pompă schimbat pentru șoferi. Cât ar fi costat și cât vor costa carburanții de la 1 ianuarie
  ANALIZĂ Preț la pompă schimbat pentru șoferi. Cât ar fi costat și cât vor costa carburanții de la 1 ianuarie
  joi, 06:11

  Un litru de benzină va avea un alt preț de la 1 ianuarie, preț care poate fi văzut în articol, conform calculelor Profit.ro, efect al deciziei Parlamentului de eliminare a supraaccizei. O decizie a Parlamentului care încalcă însă legislația europeană.

 • Aprovizionarea cu gaze a UE este în siguranță chiar dacă Rusia și Ucraina nu vor ajunge la un nou acord
  Aprovizionarea cu gaze a UE este în siguranță chiar dacă Rusia și Ucraina nu vor ajunge la un nou acord
  4 dec 2019

  Europa nu va avea probleme în aprovizionarea cu gaze naturale la iarnă, chiar dacă nu se va ajunge la un nou acord privind livrările de gaze naturale rusești via Ucraina până la finele acestei luni, când expiră actualul acord de tranzit, arată un studiu publicat miercuri de un institut german, transmite Reuters.

 • Surse: SAPE a depus oferte neangajante pentru activele CEZ
  Surse: SAPE a depus oferte neangajante pentru activele CEZ
  4 dec 2019

  Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) a depus oferte individuale neangajante pentru o parte din activele scoase la vânzare de CEZ în România, susțin surse din piață. Alte două companii autohtone, Hidroelectrica și Electrica s-ar putea numără printre celelalte companii care, în urma trimiterii scrisorilor de intenție, au decis să depună și oferte neangajante.

 • Liberalii se iau la trântă cu CE pentru doar 5 bani/l de carburanți. Parlamentul a votat un nivel al accizelor sub cel minim din UE
  Liberalii se iau la trântă cu CE pentru doar 5 bani/l de carburanți. Parlamentul a votat un nivel al accizelor sub cel minim din UE
  4 dec 2019

  Liberalii vor să intre în contre cu Comisia Europeană doar pentru aproximativ 5 bani/l, votând miercuri, alături de ceilalți parlamentari, inclusiv PSD, proiectui de lege de eliminare a supraaccizei, prin care se stabilesc valori sub pragul minim impus de Uniunea Europeană. Paradoxal este că diferența nici nu este una semnificativă: dacă s-ar respecta legislația europeană, iar accizele ar fi stabilite la valorile minime din UE, carburanții s-ar putea ieftini cu 39 de bani/l, în timp ce dacă se respectă cifrele din proiectul liberal, cu 45 bani/l (reducere de accize, plus TVA aferentă acestei reduceri.