PPC, care a preluat afacerile Enel în România, anunță o nouă ofertă de preț valabilă după 1 iulie, când va expira plafonarea tarifelor, prelungită de Guvern, cu 3 luni, începând din aprilie.
Energia nucleară este necesară pentru stabilizarea sistemului electric al Spaniei, iar guvernanții iberici ar trebui să își regândească planurile de eliminare treptată planificată în urma blackout-ului fără precedent de săptămâna trecută, a declarat președintele grupului de lobby Foro Nuclear, Ignacio Araluce.
România a semnat primul său memorandum cu Turcia pentru cooperare bilaterală în sectorul energetic.
Casian Nițulescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, anunță ”deschiderea discuțiilor” pentru un contract pe 10 ani privind furnizarea de uraniu între compania de stat Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, și Kazatomprom, operatorul național al statului Kazahstan pentru importul și exportul de uraniu, metale rare, combustibil nuclear pentru centrale nucleare.
În semestrul doi din 2024, prețul mediu la gaze pentru consumatorii casnici din UE a crescut pentru prima dată după reducerea care a urmat crizei energetice din 2022, în timp ce Ungaria, Croația și România au avut cele mai scăzute prețuri, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
Aeroportul Iași va solicita finanțare pentru un nou parc fotovoltaic.
Sistemul energetic național spaniol a suferit 3 pierderi de putere înainte de pana istorică de curent din 28 aprilie, care a lăsat timp de 10 ore fără electricitate Spania și Portugalia, nu 2, cum se știa până acum, a dezvăluit Guvernul de la Madrid.
Chimcomplex a dat în judecată Ministerul Energiei, reclamând plata unui ajutor de stat într-un cuantum redus.
Rețelele electrice învechite din Europa nu au capacități de stocare a energiei și au nevoie de investiții în valoare de mii de miliarde de dolari pentru a face față creșterii producției de energie regenerabilă, cererii din ce în ce mai mari de electricitate și pentru a evita un blackout precum cel din Spania, transmite Reuters.
Uniunea Europeană urmează să propună măsuri pentru a interzice importurile de gaze rusești de la finele lui 2027, pe măsură ce blocul comunitar face pași spre ruperea legăturilor cu o țară care odată era cel mai mare furnizor de energie al său, transmite agenția de știri Bloomberg.