Energie

Aramco a primit ordine în valoare de 50,4 miliarde de dolari din partea investitorilor instituționali, în cadrul ofertei publice inițiale

Aramco a primit ordine în valoare de 50,4 miliarde de dolari din partea investitorilor instituționali, în cadrul ofertei publice inițiale

4 dec 2019

Producătorul saudit de petrol Aramco a primit ordine în valoare 189,04 miliarde de riali (50,4 miliarde dolari) pentru tranșa destinată investitorilor instituționali din cadrul ofertei publice inișiale, au anunțat marți consilierii financiari ai grupului, citați de Reuters.

 • Nou pas pentru interzicerea debranșărilor de la RADET-uri, în plină criză a termoficării
  Nou pas pentru interzicerea debranșărilor de la RADET-uri, în plină criză a termoficării
  4 dec 2019

  Proiectul de lege care interzice debranșările de la sistemele centralizate de încălzire de tip RADET și instalările de centrale termice individuale de apartament în arealele declarate de primării ca fiind zone unitare de încălzire prin astfel de sisteme centralizate, dar reduce și TVA-ul pe căldura și apa caldă livrate populației de la 19% la 5%, a fost trimis în plenul Camerei Deputaților pentru votul final de către Comisia de Industrii a Camerei cu un amendament care îngreunează debranșările și în afara zonelor unitare.

 • Transelectrica l-a numit pe Adrian Goicea președinte al Consiliului de Supraveghere, în locul lui Mircea Coșea
  Transelectrica l-a numit pe Adrian Goicea președinte al Consiliului de Supraveghere, în locul lui Mircea Coșea
  3 dec 2019

  Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a anunțat marți că Adrian Goicea a fost numit președinte al Consiliului de Supraveghere, acesta înlocuindu-l în funcție pe Mircea Coșea.

 • ULTIMA ORĂ Frații Micula au început să "confiște" companii de stat profitabile
  ULTIMA ORĂ Frații Micula au început să "confiște" companii de stat profitabile
  3 dec 2019

  Frații Micula și trei dintre companiile controlate de ei au pus sechestru pe participația de 58,71% din acțiuni a statului român la Conpet Ploiești, operatorul concesionar al sistemului național de conducte de transport al țițeiului și produselor petroliere, precum și pe o parte din deținerea statului la Nuclearelectrica, reprezentând 22,2% din capitalul operatorului centralei Cernavodă.

 • Surse: Liberalizarea prețurilor la gaze și energie - cu 6 luni mai devreme decât era preconizat inițial
  Surse: Liberalizarea prețurilor la gaze și energie - cu 6 luni mai devreme decât era preconizat inițial
  3 dec 2019

  Plafonul de preț de 68 lei/MWh impus prin OUG nr. 114/2018 producătorilor interni de gaze naturale care își vând producția furnizorilor clienților casnici și CET-urilor care livrează căldură populației va fi eliminat în etape, până la 31 septembrie 2020, iar furnizarea energiei electrice consumatorilor casnici prin obligarea celor mai eficienți producători să livreze la preț fix va fi dereglementată, tot în trepte, până la 31 decembrie 2020, potrivit celui mai recent acord între autoritățile de la București și Comisia Europeană, susțin surse din piață.

 • A doua benzinărie deschisă de Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român, în Timiș
  A doua benzinărie deschisă de Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român, în Timiș
  3 dec 2019

  Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român, format din KazMunayGas International (KMGI-Grupul Rompetrol) și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), a inaugurat în județul Timiș cea de-a doua benzinărie nou-construită în cadrul proiectului de dezvoltare a unei rețele de benzinării pe plan local, o investiție de circa 1,3 milioane dolari.

 • CONFIRMARE Statul intră ca jucător pe Bursă. SAPE se pregătește să cumpere acțiuni de 2-3 milioane euro până la finalul anului și de 20 milioane euro în următorii 3 ani
  CONFIRMARE Statul intră ca jucător pe Bursă. SAPE se pregătește să cumpere acțiuni de 2-3 milioane euro până la finalul anului și de 20 milioane euro în următorii 3 ani
  3 dec 2019

  Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie S.A. (S.A.P.E. S.A.) va achiziționa până la finalul acestui an acțiuni ale companiilor energetice cotate în valoare de aproximativ 2-3 milioane de euro, a declarat președintele Directoratului SAPE.

 • KazMunayGas și SAPE vor investi 70 milioane dolari în noi instalații la rafinăria Petromidia
  KazMunayGas și SAPE vor investi 70 milioane dolari în noi instalații la rafinăria Petromidia
  3 dec 2019

  Fondul de Investiții în Energie kazah-român, format din KazMunayGas International (KMGI-Grupul Rompetrol) și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), va investi 60-70 de milioane de dolari în instalații noi la rafinăria Petromidia, a declarat Alexey Golovin, Vicepreședinte Dezvoltare Corporativă și Strategie al KMGI, compania care deține și operează cea mai mare rafinărie a țării.

 • KMG International are un nou CEO
  KMG International are un nou CEO
  3 dec 2019

  KMG International N.V. (“KMGI”) are un nou CEO, pe Beimbet Shayakhmetov, care l-a succedat pe Zhanat Tussupbekov în această funcție. Noul CEO a fost prezentat la București de președintele Consiliului de Administrație al companiei JSC NC KazMunayGas, Alik Aidarbayev.

 • Arabia Saudită vrea ca OPEC+ să reducă mai mult producția de petrol, înaintea listării Aramco
  Arabia Saudită vrea ca OPEC+ să reducă mai mult producția de petrol, înaintea listării Aramco
  3 dec 2019

  OPEC și aliații săi, între care Rusia, intenționează să reducă mai mult producția de petrol, iar acordul să fie aplicat cel puțin până în iunie 2020, în condițiile în care Arabia Saudită să ofere pieței o ofertă plăcută înainte de listarea grupului saudit Aramco, au declarat două surse apropiate discuțiilor, transmite Reuters.