Energie

British Steel, al doilea mare producător de oțel din Marea Britanie, în lichidare. 25.000 de locuri de muncă riscă să dispară. "Lovituri date de Brexit."

British Steel, al doilea mare producător de oțel din Marea Britanie, în lichidare. 25.000 de locuri de muncă riscă să dispară. "Lovituri date de Brexit."

miercuri, 16:33

British Steel, al doilea mare producător de oțel din Marea Britanie, a intrat în lichidare, punând sub semnul întrebării viitorul a 25.000 de locuri de muncă. Producătorul spera să obțină un împrumut de urgență din partea guvernului britanic, în valoare de 30 de milioane de lire, care ar fi fost singura șansă de supraviețuire a companiei, însă Guvernul a respins solicitarea, iar instanța a decis intrarea în procedura de lichidare.

 • Marii consumatori de energie spun că deciziile Guvernului duc la pierderea competitivității industriei
  Marii consumatori de energie spun că deciziile Guvernului duc la pierderea competitivității industriei
  miercuri, 15:45

  Asociația Marilor Consumatori de Energie din România (ABIEC) au atras atenția, miercuri, că cele mai recente decizii ale Guvernului României, care vizează sectorul energetic, au ca efect pierderea competitivității sau relocarea industriei românești ca urmare a suprataxării electricității.

 • Romgaz va începe pe 24 iunie 2019 plata dividendelor pentru anul trecut
  Romgaz va începe pe 24 iunie 2019 plata dividendelor pentru anul trecut
  miercuri, 12:32

  Romgaz va plăti acționarilor dividende în valoare de 4,17 lei pe acțiune, începând cu data de 24 iunie 2019, potrivit unui comunicat remis, miercuri, către Bursa de Valori București.

 • Luptă pentru mentenanța licențelor SAP ale grupului Electrica
  Luptă pentru mentenanța licențelor SAP ale grupului Electrica
  miercuri, 07:52

  S&T România și o asociere condusă de Advanced Business Software au depus oferte pentru furnizarea către distribuitorul de energie electrică Transilvania Sud de servicii de mentenanță a licențelor SAP, contract estimat la 11,52 milioane de euro, fără TVA, pentru o perioadă de 28 luni.

 • A treia oară va fi cu noroc? Hidroelectrica reia licitația pentru retehnologizarea Vidraru
  A treia oară va fi cu noroc? Hidroelectrica reia licitația pentru retehnologizarea Vidraru
  miercuri, 07:30

  Hidroelectrica a reluat, pentru a treia oară, licitația de atribuire a contractului de retehnologizare a amenajării hidroenergetice de la Vidraru, contract estimat la 82,2 mlioane de euro, fără TVA. Primele două proceduri au fost anulate cu argumentul oficial că a primit doar oferte inacceptabile și/sau neconforme cu specificațiile din caietul de sarcini.

 • Cum vrea ANRE să folosească banii din suprataxarea companiilor energetice
  Cum vrea ANRE să folosească banii din suprataxarea companiilor energetice
  marţi, 16:00

  Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a propus Guvernului ca excedentul bugetar generat la nivelul Autorității de majorarea prin OUG 114/2018, pentru cele mai multe companii din energie, de 20 de ori, de la doar 0,1% la 2%, a contribuției bănești percepute de ANRE din cifra de afaceri anuală a acestora să fie folosit pentru finanțarea de proiecte de eficientizare energetică a clădirilor publice, domeniu în care România se află sub procedură de infringement declanșată de Comisia Europeană.

 • OMV Petrom a finalizat modernizarea celui mai mare depozit de carburanți din vestul țării, investiție de 19 milioane euro
  OMV Petrom a finalizat modernizarea celui mai mare depozit de carburanți din vestul țării, investiție de 19 milioane euro
  marţi, 15:21

  OMV Petrom a finalizat modernizarea depozitului de carburanți de la Arad, cel mai mare din vestul României și al doilea cel mai mare din țară, proiect ce a presupus investiții de aproape 19 milioane de euro.

 • România, printre statele UE cu cea mai mare creștere a prețului gazelor naturale între 2017 și 2018
  România, printre statele UE cu cea mai mare creștere a prețului gazelor naturale între 2017 și 2018
  marţi, 14:22

  Prețul gazelor naturale pentru gospodării, exprimat în moneda națională, a crescut în 20 de state membre UE, între a doua jumătate a anului 2017 și a doua jumătate a anului 2018, iar cele mai semnificative majorări au fost observate în Irlanda (17,3%), Bulgaria (16,5%), Suedia (16,4%) și România (16,3%), în condițiile în care la nivelul UE s-a înregistrat o creștere de 5,7%, arată datele publicate marți de Eurostat.

 • Hidroelectrica estimează pentru 2019 un profit net de 824 milioane lei și și-a planificat investiții de 532 milioane lei
  Hidroelectrica estimează pentru 2019 un profit net de 824 milioane lei și și-a planificat investiții de 532 milioane lei
  marţi, 14:15

  Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din România și una din cele mai profitabile companii de stat, estimează pentru acest an venituri totale de 3,51 miliarde lei, la un profit net de aproape 824 milioane lei, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli ce urmează să fie aprobat în Adunarea Generală a Acționarilor din 20 iunie.

 • Grupul CEZ intenționează să scoată la vânzare business-urile din România - surse
  Grupul CEZ intenționează să scoată la vânzare business-urile din România - surse
  marţi, 11:00

  Grupul ceh CEZ intenționează să-și vândă întreg business-ul din România, atât cel de distribuție și furnizare, concentrat în Oltenia, cât și cel de producție de energie, concentrat în Dobrogea, afirmă surse din industrie.