Resursele de energie primară și cele de energie electrică au crescut cu 2,6%, respectiv cu 0,5%, în primele două luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2024, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS)
Grupul grec HelleniQ Energy (fost Hellenic Petroleum), printre cele mai importante companii energetice integrate din Europa de Sud-Est, intrat pe piața stocării de energie din surse regenerabile din România în urmă cu doi ani, pregătește lansarea în acest an a celor 4 parcuri fotovoltaice, cu o capacitate totală de 211 MW, preluate la acel moment.
Crin Antonescu, candidatul coaliției la alegerile prezidențiale, spune că Uniunea Europeană trebuie să renunțe la Green Deal.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), condusă de Cristian Popescu-Piedone, introduce o procedură de sancționare proporțională a abaterilor comise de furnizoril de energie electrică și gaze naturale, cu amenzi raportate la cifra de afaceri anuală.
Uniunea Europeană intenționează să anunțe, la începutul lunii mai, care sunt pași necesari pentru eliminarea combustibililor fosili rusești, în ideea de a realiza un echilibru între obiectivul reducerii dependenței de importurile din Rusia și necesitatea de a reduce costurile cu energia pentru sectorul industrial, transmite Bloomberg.
Compania de stat Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, a lansat o licitație de contractare de servicii de consultanță necesare pregătirii negocierii preluării și repornirii combinatului de îngrășăminte chimice Azomureș, cel mai mare de profil din țară, cel mai mare consumator de gaze și una dintre cele mai mari întreprinderi locale de producție industrială, parte a grupului elvețian Ameropa.
Magazinele PPC Energie din municipiul București și județele Giurgiu și Ilfov vor fi închise în intervalul vineri, 18 aprilie – luni, 21 aprilie 2025, zile de sărbătoare legală.
Comisia Europeană a aprobat majorarea cu 16 milioane de euro a ajutorului de stat pentru finanțarea proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București”, investiție de importanță strategică pentru eficientizarea rețelei din capitală.
Plafonarea prețurilor la energie a fost excesivă și a permis unora să câștige mulți bani, posibil legal, dar imoral, nejustificat din punct de vedere al oportunității, motiv pentru care plafonarea nu ar trebui să continue, a afirmat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, la o conferință de specialitate.
Electrocentrale București plătește 12,9 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de pază și intervenție, contractul urmând să fie încheiat pentru o perioadă de 365 de zile, potrivit unui anunț de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).