A doua benzinărie deschisă de Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român, în Timiș

A doua benzinărie deschisă de Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român, în Timiș
scris 3 dec 2019

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român, format din KazMunayGas International (KMGI-Grupul Rompetrol) și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), a inaugurat în județul Timiș cea de-a doua benzinărie nou-construită în cadrul proiectului de dezvoltare a unei rețele de benzinării pe plan local, o investiție de circa 1,3 milioane dolari.

Prima benzinărie nou-construită în cadrul acestui program a fost deschisă recent la Târgu Mureș. În plus, ca urmare a tergiversării timp de 5 ani a înființării Fondului, KMG International a transferat acestuia 18 stații, ceea ce face ca numărul total de benzinării deținut de Fond să fie în prezent de 20.

Până la finele acestui an, KMG Rompetrol Development estimează finalizarea altor 6 noi stații situate în localitățile Cluj și București, nivelul investițional ridicându-se la 8,3 milioane USD.

Noua stație din Timiș este situată în localitatea Ghiroda, un nod important pentru traficul rutier din regiune – legătura cu aeroportul și centura Timișoarei, autostrada A1, dar și cu drumul european E70 spre Lugoj.

FOTO Audi a lansat al doilea model electric: e-tron Sportback, un SUV coupe CITEȘTE ȘI FOTO Audi a lansat al doilea model electric: e-tron Sportback, un SUV coupe

„Am reușit să atingem și să operăm în prezent un număr de 20 de benzinării, iar până la finele anului ne-am propus să finalizăm alte 6 stații și să începem lucrările la alte 4 unități”, declară Iskander Abdibaitov, directorul general al Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român.

Bogdan Stanescu (SAPE) și Iskander Abdibaitov (dir gen Fond)

Bogdan Stanescu (SAPE) și Iskander Abdibaitov (dir gen Fond)

Stația din Timiș este dotată cu 2 pompe multiprodus cu sistem de recuperare a vaporilor, o pompă rapidă, dispozitiv alimentare cu aditivul AdBlue - destinat reducerii și neutralizării emisiilor de oxid de azot din gazele de evacuare, dar și un skid pentru aprovizionarea cu gaz petrolier lichefiat auto.

În prezent, fondul prin vehiculul investițional (SPV) - KMG Rompetrol Development SRL deține 20 de benzinării sub brandul Rompetrol și care comercializează exclusiv gama de carburanți auto Efix produși de rafinăria Petromidia Năvodari. Aceasta este parte a Rompetrol Rafinare – care operează și rafinăria Vega Ploiești și divizia de petrochimie - unicul producător intern de polimeri, fiind deținută în principal de KMG International (54,63% - direct și indirect) și Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

Locurile de muncă create de cele 20 de benzinării se ridică la 320, iar printre facilitățile oferite de acestea se numără skid gaz petrolier lichefiat auto (5 unități), dispozitiv alimentare AdBlue (7 unități), puncte de încărcare electrică – serviciu oferit gratuit (6 unități) și o unitate cu spălătorie auto.

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român și-a propus să atingă în următorii 5 ani o rețea de 84 benzinării in România (achiziția și modernizarea de stații existente, construcția de noi stații), care vor asigura crearea a peste 1.000 de noi locuri de muncă, peste 5.000 de persoane implicate în diverse faze de dezvoltare (design, execuție, construcție) și peste 1.200 parteneri comerciali.

Cu o durata de 7 ani, fondul kazah - român are un nivelul investițional estimat de aproximativ 1 miliard dolari și vizează dezvoltarea de proiecte energetice pe plan local.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol
sape
benzinarie
timis