Acționarii Nuclearelectrica au reales cei șapte administratori provizorii

Acționarii Nuclearelectrica au reales cei șapte administratori provizorii
scris 29 iun 2018

Acționarii producătorului de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, au reales conducerea administrativă a societății, pentru un mandat provizoriu de patru luni, începând cu data de 30 iunie, potrivit unui raprt publicat de companie.

Board-ul este format din: Iulian-Robert Tudorache, Cristian Dima, Gentea Cristian, Elena Popescu, Dragoș Ionuț Bănescu, Mirel-Alexandru Marcu și Mihai Daniel Aniței, scrie News.ro.

De asemenea, în Adunarea Generală a Acționarilor de joi a fost aprobată indemnizația fixă lunară brută pentru membrii provizorii ai Consiliului de Administrație egală cu de două ori media pe ultimile 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar.

ANALIZĂ Ce pierde România dacă exporturile de gaze rusești în Europa ocolesc Ucraina. Aproape o cincime din rulajul Transgaz provine de la Gazprom CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Ce pierde România dacă exporturile de gaze rusești în Europa ocolesc Ucraina. Aproape o cincime din rulajul Transgaz provine de la Gazprom

Nuclearelectrica a obținut un profit net de 189,99 milioane lei în primul trimestru al acestui an, în creștere cu 51,7% față de perioada similară a anului trecut.

De asemenea, veniturile din exploatare s-au majorat cu 15,4%, la 571 milioane lei, în perioada ianuarie-martie.

Producția de energie a scăzut cu aproape 2%, la 2.714 GWh, de la 2.766 GWh în primele trei luni ale anului trecut.

Valoarea totală a programului de investiții al Nuclearelectrica pentru acest an este de 244,86 milioane lei, fără componenta alocată plății serviciului datoriei aferent împrumuturilor pe termen lung.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,26 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica
snn