Ambasadoarea SUA la Doicești – Dâmbovița, unde va fi amplasat viitorul reactor nuclear modular mic: Sunt aici pentru a demonstra susținerea guvernului SUA. Tehnologia americană NuScale este sigură

Ambasadoarea SUA la Doicești – Dâmbovița, unde va fi amplasat viitorul reactor nuclear modular mic: Sunt aici pentru a demonstra susținerea guvernului SUA. Tehnologia americană NuScale este sigură
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2024

Ambasadoarea SUA Kathleen Kavalec a vizitat luni amplasamentul viitoarei centrale nucleare modulare de la Doicești, județul Dâmbovița, dezvoltat în colaborare de compania română de stat Nuclearelectrica și compania americană NuScale. Diplomatul SUA a declarat că tehnologia americană este ”sigură”, iar proiectul are susținerea guvernului american.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Acest proiect vizionar beneficiază de sprijin la cel mai înalt nivel din partea Guvernului SUA, atât din punct de vedere politic, cât și financiar. De aceea sunt astăzi, aici, pentru a demonstra această susținere. U.S. EXIM Bank și Corporația Internațională de Finanțare a Dezvoltării (DFC) din SUA s-au angajat să ofere finanțare pentru a asigura succesul acestui proiect SMR la Doicești, in valoare de 3 miliarde de dolari, respectiv de 1 miliard de dolari”, a declarat Kathleen Kavalec, potrivit unui comunicat al ambasadei SUA.

VIDEO Imagini aeriene de pe Autostrada Moldovei. Unde au ajuns muncitorii lui Umbrărescu CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini aeriene de pe Autostrada Moldovei. Unde au ajuns muncitorii lui Umbrărescu

Ea a mai declarat că modelul reactoarelor nucleare modulare mici (SMR) a stârnit interesul altor țări pentru că reprezintă o cale către o energie nucleară mai sigură și mai scalabilă, arată G4Media.ro.

Discursul integral al lui Kathleen Kavalec:

Tocmai am avut ocazia să vizitez amplasamentul viitorului reactor modular mic (SMR) de la Doicești. Progresul rapid înregistrat aici este o dovadă a viziunii României, care ne ghidează spre un viitor energetic mai curat și mai durabil.

După cum tocmai am văzut, România este pregătită să devină un centru regional de energie curată. Proiectul SMR de la Doicești se află în prima linie a acestei transformări.

Acest proiect vizionar beneficiază de sprijin la cel mai înalt nivel din partea Guvernului SUA, atât din punct de vedere politic, cât și financiar. De aceea sunt astăzi, aici, pentru a demonstra această susținere. U.S. EXIM Bank și Corporația Internațională de Finanțare a Dezvoltării (DFC) din SUA s-au angajat să ofere finanțare pentru a asigura succesul acestui proiect SMR la Doicești, in valoare de 3 miliarde de dolari, respectiv de 1 miliard de dolari.

Investiția lor financiară subliniază angajamentul nostru comun față de un viitor energetic durabil. Recunoaștem că drumul spre progres se bazează pe colaborare, iar acest proiect întruchipează acest lucru.

Echipa Ambasadei SUA colaborează zilnic cu SNN, RoPower, NuScale și Fluor – forțele motrice din spatele transformării Doiceștiului, pentru ca acest proiect să progreseze. Împreună, putem face Doiceștiul o stea strălucitoare în constelația generării de energie fără emisii de carbon. Modelul SMR a stârnit interes și atenție mult dincolo de granițele României, rezonând în întreaga Europă și nu numai. Acest lucru se datorează faptului că oferă o cale către o energie nucleară mai sigură și mai scalabilă, oferind țărilor o altă opțiune fiabilă pe baza căreia să obțină securitatea energetică.

Experiența a demonstrat că tehnologia americană NuScale utilizată în cadrul proiectului este sigură. Fiind singura tehnologie SMR comercială existentă, aprobată de Comisia de Reglementare Nucleară din SUA, aceasta vine cu asigurări de cel mai înalt nivel de siguranță și securitate.

Statele Unite se angajează să implementeze aceste tipuri de soluții de ultimă generație pentru a combate criza climatică și pentru a extinde accesul la energie curată. Nu numai că tehnologia SMR oferă energie mai curată, dar proiectul va crea și locuri de muncă pentru comunitatea locală, de care vor beneficia familiile și generațiile viitoare.

Uber, condamnat să plătească unor taximetriști compensații de peste 164 milioane euro CITEȘTE ȘI Uber, condamnat să plătească unor taximetriști compensații de peste 164 milioane euro

Pe scurt, proiectul SMR de la Doicești este încă un element important al parteneriatului strategic dintre SUA și România. Este o dovadă a lucrurilor mărețe pe care le putem realiza atunci când națiunile colaborează pentru un scop comun.

Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să lucrăm împreună pentru un viitor mai luminos, mai curat și mai durabil.

viewscnt
Afla mai multe despre
doicești
reactor nuclear