Americanii de la Cameron și-au acordat dividende de peste 203 milioane lei din profitul pe 5 ani al subsidiarei din România

Americanii de la Cameron și-au acordat dividende de peste 203 milioane lei din profitul pe 5 ani al subsidiarei din România
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 9 ian 2017

Asociatul unic al producătorului de instalații și echipamente pentru industria petrolieră Cameron România SRL, care deține două fabrici de profil pe plan local, a încasat, luna trecută, dividende în sumă totală reprezentând echivalentul în dolari a peste 203 milione lei, provenind din profiturile înregistrate de companie în perioada 2007-2011 inclusiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cameron România SRL este deținută de grupul american omonim, prin intermediul unui vehicul investițional înregistrat în Olanda – Cameron Netherlands BV. Cameron are două fabrici în România, prima la Câmpina, fosta uzină Sterom, achiziționată în 2004, și alta nou construită în 2009, la Ploiești.

Astfel, asociatul unic al Cameron România SRL a încasat dividende de 86,04 milioane lei din profiturile companiei din anii 2007, 2008 și 2009, sumă care inițial fusese alocată ca rezerve pentru investiții, la care s-au adăugat 69,76 milioane lei din profitul nerepartizat aferent anului 2010, plus 47,21 milioane lei din profitul nerepartizat obținut în 2011.

Consultant: Firmele interesate de preluarea Oltchim nu sunt obligate să păstreze angajații CITEȘTE ȘI Consultant: Firmele interesate de preluarea Oltchim nu sunt obligate să păstreze angajații

Dividendele, în sumă totală de peste 203 milioane lei, au fost plătite în dolari, în cursul lunii trecute. În decembrie 2016, cursul mediu dolar-leu a fost de 4,2820 lei/dolar, potrivit datelor BNR, moneda românească consemnând o depreciere de 2,66% față de cursul mediu din luna anterioară, noiembrie, de 4,1710 lei/dolar.

În 2015, Cameron România SRL a obținut un profit net de peste 332 milioane lei, cu 16% mai mare decât cel consemnat în 2014, și o cifră de afaceri de 1,284 miliarde lei, în creștere cu 6% față de anul anterior, cu peste 1.100 de salariați.

În februarie anul trecut, Comisia Europeană a aprobat preluarea la nivel mondial a Cameron de către grupul american "confrate" Schlumberger, în cadrul unei tranzacții-gigant, în valoare de 14,7 miliarde dolari. Operațiunea a inclus și cele două fabrici de utilaje petroliere deținute de Cameron în România, la Câmpina și Ploiești.

Fostul manager PIMCO: Trump amintește de politicile lui Mussolini prin felul cum încearcă să influențeze corporațiile CITEȘTE ȘI Fostul manager PIMCO: Trump amintește de politicile lui Mussolini prin felul cum încearcă să influențeze corporațiile

Cei de la Schlumberger sunt prezenți în România prin intermediul firmelor Schlumberger Oilfield Europe Suport, care oferă servicii de consultanță în activități de explorare și exploatare de zăcăminte de țiței și gaze pentru mai mulți producători locali, printre care consorțiul OMV Petrom – ExxonMobil sau compania de stat Romgaz, și Schlumberger Logelco Inc. Panama Sucursala București, specializată în activități de inginerie pentru industria petrolieră.

Schlumberger Logelco Inc. Panama Sucursala București a înregistrat în 2015 un profit net de 79,84 milione lei, aproape dublu față de 2014, la o cifră de afaceri de 941,3 milioane lei, în urcare cu 23% față de anul anterior.

La rândul său, Schlumberger Oilfield Europe Suport a terminat anul 2015 cu un profit net de 7,79 milioane lei, cu 2,6% mai mic decât în 2014, și o cifră de afaceri de 122,11 milioane lei, în scădere cu 7% comparativ cu anul anterior. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cameron
schlumberger
fuziune schlumberger-cameron
cameron romania
petrol si gaze
titei si gaze
utilaje petroliere
omv petrom
exxonmobil
romgaz