O filială a grupului MOL a cerut insolvența traderului de energie Transenergo Com

O filială a grupului MOL a cerut insolvența traderului de energie Transenergo Com
scris 9 ian 2017

Met Romania Energy Trade - filiala din România a grupului elvețian MET Holding, deținut de grupul ungar MOL - a cerut insolvența unuia dintre cei mai mari furnizori și traderi de energie electrică din România, Transenergo Com, potrivit informațiilor publicate de portalul instanțelor de judecată.

Cererea a fost depusă în 20 decembrie 2016, iar prima ședință în acest dosar va avea loc în data de 22 martie la Tribunalul București.

MET Holding AG, controlat de grupul ungar MOL, a finalizat în noiembrie preluarea filialei din România a traderului de energie Repower. Tranzacția a avut nevoie de avizul Consiliului Concurenței, fiind o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege, scrie News.ro.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a publicat, în luna mai, o listă a restanțierilor la cumpărarea de certificate verzi.

Pe lista inițială, pe primul loc apărea Transenergo Com, reprezentanții companiei susținând însă că datele sunt eronate. Ulterior, ANRE a revenit cu o nouă listă a restanțierilor, pe care nu mai apărea Transenergo Com.

Transenergo Com, controlată de soții Rada și Nelu Coman, a avut în 2015 venituri totale de 1,4 miliarde lei (311 milioane euro).

Fostul manager PIMCO: Trump amintește de politicile lui Mussolini prin felul cum încearcă să influențeze corporațiile CITEȘTE ȘI Fostul manager PIMCO: Trump amintește de politicile lui Mussolini prin felul cum încearcă să influențeze corporațiile

Firma înregistra, la finalul anului trecut, datorii totale de 460,3 milioane lei (102,3 milioane euro) și creanțe totale de 313,8 milioane lei (69,7 milioane euro), potrivit bilanțului trimis Ministerului Finanțelor.

Met Romania Energy Trade este activă pe piața de furnizare a gazelor naturale și energiei electrice. Compania a avut venituri totale de 136,7 milioane lei (30,4 milioane euro) în 2015 și înregistra, la finalul anului trecut, datorii totale de 50,3 milioane lei (11,12 milioane euro) și creanțe totale de 44 milioane lei (9,8 milioane euro), potrivit bilanțului trimis Ministerului Finanțelor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mol
transenergo com