ANRE a amendat furnizorii de energie cu peste 1,5 milioane de lei, în 2019

ANRE a amendat furnizorii de energie cu peste 1,5 milioane de lei, în 2019
scris 20 nov 2019

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a aplicat, pe parcursul acestui an, amenzi contravenționale în valoare de 1,545 milioane de lei, ca urmare a nerespectării prevederilor legale privind schimbarea furnizorului și utilizarea unor practici comerciale incorecte din partea acestora, arată datele reglementatorului, publicate miercuri.

"Unul dintre obiectivele principale ale ANRE este creșterea concurenței pe piața cu amănuntul prin sporirea gradului de implicare a clienților în schimbarea furnizorului. În vederea creșterii gradului de conștientizare, în rândul furnizorilor, a importanței schimbării furnizorului în procesul de dezvoltarea a pieței cu amănuntul și stopării oricăror practici incorecte/nelegale a acestora, ANRE a invitat furnizorii de energie electrică și gaze naturale la ședința Comitetului de Reglementare din data de 20 noiembrie 2019. În cadrul ședinței, furnizorilor le-au fost prezentate aspectele instrumentate de ANRE pe parcursul anului 2019, măsurile luate, cadrul de reglementare, bunele practici, precum și perspectivele procesului de schimbare a furnizorului care, începând cu anul 2026, nu trebuie să dureze mai mult de 24 ore și trebuie să fie posibil în orice zi lucrătoare, conform prevederilor Directivei (UE) 2019/944 a Parlamentului European și a Consiliului din 5 iunie 2019 privind normele comune pentru piața internă de energie electrică", se precizează într-un comunicat de presă al ANRE, scrie Agerpres.

Romgaz este interesat să cumpere un pachet minoritar de la Exxon și să devină partener al OMV Petrom în Neptun Deep CITEȘTE ȘI Romgaz este interesat să cumpere un pachet minoritar de la Exxon și să devină partener al OMV Petrom în Neptun Deep

Conform Autorității, pe parcursul anului 2019, s-a constatat o creștere semnificativă a reclamațiilor clienților referitoare la nerespectarea de către furnizori a prevederilor legale privind schimbarea furnizorului și utilizarea de către aceștia a unor practici comerciale incorecte.

Astfel, în urma acestor constatări, au fost demarate acțiuni de control, finalizate prin aplicarea de amenzi contravenționale în valoare de 1,545 milioane de lei, din care 465.000 lei în domeniul energiei electrice și 1,080 milioane de lei în domeniul gazelor naturale.
 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
anre
energie electrica