ANRE: România are o capacitate de import al energiei de 2.575 MW

ANRE: România are o capacitate de import al energiei de 2.575 MW
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2022

Capacitatea de import de energie a țării în prezent este de 2.575 MW, din care 1.100 MW pe granița cu Bulgaria, 850 MW pe granița cu Ungaria, 500 MW pe cea cu Serbia și 125 MW pe relația cu Ucraina, potrivit unui comunicat al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Având în vedere situația actuală privind asigurarea energiei la nivel european și național, este foarte important pentru sistemul electroenergetic din România și, implicit, pentru consumatori să existe capacități de interconexiune crescute, destinate tranzacțiilor transfrontaliere, pentru a se asigura necesarul intern de energie electrică", spun reprezentanții ANRE.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist financiar XTB România: Ne așteptăm la o continuare a creșterii prețurilor în zona energetică. Un consum mai precaut și mai responsabil pare să fie mesajul transmis de Europa în momentul de față CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist financiar XTB România: Ne așteptăm la o continuare a creșterii prețurilor în zona energetică. Un consum mai precaut și mai responsabil pare să fie mesajul transmis de Europa în momentul de față

În acest context, ANRE a aprobat Raportul anual de monitorizare privind capacitatea minimă disponibilă pentru comerțul transfrontalier pentru anul 2021, elaborat de Transelectrica.

În urma analizei Raportului, ANRE a constatat că valorile medii ale capacităților minime disponibile pentru comerțul transfrontalier sunt mai mari decât valorile prevăzute în Planul de acțiuni pentru anul 2021, fiind astfel îndeplinite țintele stabilite pentru acest an, și a aprobat Raportul anual de monitorizare privind capacitatea minimă disponibilă pentru comerțul transfrontalier pentru anul 2021, scrie Agerpres.

În prezent, capacitatea de import pe granița cu Ungaria este de 850 MW, pe granița cu Bulgaria 1.100 MW, pe granița cu Serbia 500 MW și cu Ucraina 125 MW.

viewscnt
Afla mai multe despre
anre
energie
import