ANRE va realiza o platformă online de schimbare a furnizorului de energie și gaze

ANRE va realiza o platformă online de schimbare a furnizorului de energie și gaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2021

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a semnat un contract cu firma Metaminds pentru realizarea unei platforme online de schimbare a furnizorului de energie și gaze, potrivit unui comunicat al autorității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a finalizat procedura de licitație deschisă online de achiziție publică pentru atribuirea contractului de servicii pentru realizarea și implementarea unei Platforme online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național (POSF), activitate derulată în cadrul proiectului "Dezvoltarea capacității instituționale a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale", scrie Agerpres.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Procedura de atribuire prin licitație deschisă s-a organizat în conformitate cu legislația din domeniul achizițiilor publice, iar în urma derulării etapelor din cadrul procedurii a fost desemnată câștigătoare firma Metaminds.

Durata contractului este de 11 luni și are valoarea de 10,8 milioane de lei plus TVA.

Platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național (POSF) este necesară în vederea îndeplinirii obiectivului general al proiectului "Dezvoltarea capacității instituționale a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale".

Astfel, adoptarea unor măsuri de simplificare a procedurilor administrative pentru toți consumatorii implicați în procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică/gaze naturale prin implementarea unei soluții informatice intuitive și inovative va conduce la realizarea interoperabilității datelor referitoare la schimbarea furnizorului din punct de vedere al formatului, precum și la reducerea termenului actual de 21 de zile în vederea îndeplinirea noilor cerințe europene care prevăd ca până în anul 2026 procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 de ore.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

"Această inițiativă demonstrează, încă o dată, importanța pe care ANRE o acordă optimizării proceselor operaționale din piața de energie, în scopul diminuării birocrației și consolidării concurenței, prin reducerea duratei de schimbare a furnizorului în beneficiul consumatorului final", se arată în comunicat.

Proiectul SMIS 129990/705 este cofinanțat în proporție de 98% din Fondul Social European, prin POCA 2014 - 2020, iar valoarea totală a proiectului este de 19.923.503,70 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
anre
gaze naturale