Apa Nova își schimbă numele în Compania de Ape București. Investiții de 129 milioane lei în 2017, la fel ca anul trecut

Apa Nova își schimbă numele în Compania de Ape București. Investiții de 129 milioane lei în 2017, la fel ca anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2017

Apa Nova București, concesionarul serviciului public de apă și canalizare din Capitală, companie controlată de gigantul francez de utilități Veolia, își schimbă denumirea în Apa Nova – Compania de Ape București, pentru a scoate în evidență și componenta de servicii de alimentare cu apă industrială, preluare de ape pluviale și epurare de ape uzate a companiei, pe lângă aceea, mult mai notorie, de furnizor de apă potabilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pentru mulți consumatori, Apa Nova București înseamnă doar serviciu de alimentare cu apă potabilă. Din această perspectivă, dorim să fie limpede că Apa Nova asigură atât serviciul de alimentare cu apă potabilă, dar și pe cel de alimentare cu apă industrială, preluarea apelor pluviale, precum și preluarea și epurarea apelor uzate, toate aceste servicii fiind cuprinse în cadrul sintagmei <Compania de Ape>", a anunțat marți compania.

Apa Nova a derulat anul trecut investiții de circa 129 milioane lei, iar bugetul de investiții pe 2017 prevede o sumă similară.

Randamentul rețelei de alimentare cu apă potabilă din București, gestionată de Apa Nova – Compania de Ape București, a crescut anul trecut de la 72,5% la 75,5%, în condițiile în care, potrivit companiei, contractul de concesiune cu Municipiul București prevedea pentru 2016 un randament de 67%.

CIA folosește jocuri de rol asemănătoare Dungeons and Dragons și Pokémon în formarea angajaților CITEȘTE ȘI CIA folosește jocuri de rol asemănătoare Dungeons and Dragons și Pokémon în formarea angajaților

Compania a mai anunțat că tariful total la apă în București va rămâne neschimbat, la 5,05 lei/mc plus TVA, însă va fi modificată structura tarifului. Astfel, componenta de apă potabilă va scădea de la 4,13 la 3,31 lei/mc, iar cea de canalizare se va majora de la 0,92 la 1,74 lei/mc.

Potrivit Apa Nova, modificarea structurii tarifare a fost solicitată de comisia internațională de experți care monitorizează contractul de concesiune cu Primăria Capitalei, a fost avizată de ANRSC și notificată Primăriei. Modificarea a fost efectuată pentru a se reflecta corect investițiile necesare în infrastructura de canalizare și costurile operării acesteia, a precizat compania.

Acționarii Apa Nova – Compania de Apă București sunt Veolia Eau-Compagne Générale Des Eaux, cu 73,69% din capital, Municipiul București (16,31%) și Asociația Salariaților din Apa Nova ESOP (10%).

Contractul de concesiune a serviciului public de apă și canalizare din București a fost semnat în anul 2000 și este valabil până în 2025, Apa Nova având calitatea de concesionar, iar Consiliul General al Municipiului București - pe cea de concedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
apa nova
apa nova bucuresti
compania de ape bucuresti
primaria capitalei
tarif apa potabila
tarif canalizare