Arabia Saudită a redus prețul țițeiului Arab Light în Asia și Europa pentru luna iunie

Arabia Saudită a redus prețul țițeiului Arab Light în Asia și Europa pentru luna iunie
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2022

Arabia Saudită a redus prețul țițeiului Arab Light în Asia și Europa pentru luna iunie, potrivit unui document de stabilire a prețurilor publicat de producătorul de petrol Saudi Aramco, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului benchmark Arab Light vândut în Statele Unite în iunie a fost neschimbat față de luna precedentă, cu 5,65 dolari pe baril peste indicele Argus Sour Crude (ASCI), scrie News.ro

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări

Prețul petrolulului Arab Light vândut în Orientul Îndepărtat, aferent lunii iunie, este cu 4,40 dolari pe baril peste media referințelor din Oman și Dubai, comparativ cu o diferență de preț de +9,35 dolari în mai.

Pentru cumpărătorii din nord-vestul Europei, diferența de preț pentru petrolul Arab Light față de ICE Brent a fost de +2,10 USD pe baril pentru iunie, comparativ cu +4,60 dolari în mai, potrivit documentului.

Cel mai mare exportator de petrol din lume a mărit prețurile țițeiului pentru toate regiunile în luna mai, cele pentru Asia atingând maxime istorice, deoarece temerile de întrerupere a aprovizionării cu petrol și gaze rusești au provocat agitație pe piețele internaționale de energie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
arabia saudita
arab light