Au început operațiunile la prima centrală nucleară din lumea arabă

Au început operațiunile la prima centrală nucleară din lumea arabă
scris 1 aug 2020

Emiratele Arabe Unite au anunțat începerea operațiunilor la centrala nucleară civilă de la Barakah, prima de acest tip din lumea arabă, informează AFP și Reuters.

"Este un moment istoric pentru EAU în obiectivul lor de a furniza țării o nouă formă de energie curată", a comentat Hamad Alkaabi, reprezentantul Emiratelor pe lângă Agenția internațională a energiei atomice (AIEA) de la Viena, arată Agerpres.

Centrala, construită în colaborare cu Corporația de Electricitate a Coreei (KEPCO), urma să-și înceapă funcționarea în 2017, dar lansarea operațiunilor a fost amânată pentru a se conforma cerințelor legale de securitate.

Dragoș Dabija, Accenture: Companiile din toate industriile ar trebui să se pregătească pentru probleme de securitate cibernetică intensificate în contextul COVID-19 CITEȘTE ȘI Dragoș Dabija, Accenture: Companiile din toate industriile ar trebui să se pregătească pentru probleme de securitate cibernetică intensificate în contextul COVID-19

La finalizarea lucrărilor, centrala va dispune de patru reactoare cu o capacitate de 5600 megawați, adică circa un sfert din necesarul de electricitate al EAU, unul din principalii producători de petrol.

EAU nu au dezvăluit suma totală pe care intenționează să o investească în acest proiect, al cărui cost estimat este de 24,4 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
eau
centrala
nuclear