Avarie la Cernavodă, reactorul 2 al centralei nucleare s-a deconectat automat

Avarie la Cernavodă, reactorul 2 al centralei nucleare s-a deconectat automat
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2021

Compania de stat Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a anunțat că unitatea 2 a centralei s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național (SEN) în seara zilei de 28 iulie 2021, ca urmare a unui tranzient în sistemul energetic care a afectat partea clasică, fără a fi afectate funcțiile de securitate nucleară ale unității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Deconectarea automată a unității 2 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situații", a transmis Nuclearelectrica.

FOTO Furtună violentă în București și în Ilfov. O antenă GSM de mari dimensiuni a căzut peste două locuințe. Mai multe trenuri au fost anulate CITEȘTE ȘI FOTO Furtună violentă în București și în Ilfov. O antenă GSM de mari dimensiuni a căzut peste două locuințe. Mai multe trenuri au fost anulate

Potrivit SNN, deconectarea automată a unității 2, precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător.

"SN Nuclearelectrica SA va reveni cu un comunicat de presă la momentul reconectării unității 2 la SEN", mai precizează compania.

Comisia Europeană a avizat vânzarea de către OTE a participației de 54% la Telekom Romania Communications, divizia de rețele fixe a Telekom, către Orange România, dar cu o condiție CITEȘTE ȘI Comisia Europeană a avizat vânzarea de către OTE a participației de 54% la Telekom Romania Communications, divizia de rețele fixe a Telekom, către Orange România, dar cu o condiție

Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă, oprită cinci săptămâni pentru lucrări periodice de mentenanță în acest an, s-a mai oprit în seara zilei de sâmbătă, 10 iulie, accidental, la mai puțin de o lună după ce fusese repornită. Scăderea bruscă a puterii a fost suplinită atunci de centralele hidroelectrice și de importul de energie din rețelele vecine.

viewscnt
Afla mai multe despre
avarie centrala nucleara cernavoda
deconectare reactor cernavoda
oprire centrala cernavoda