Bruxelles-ul trimite 216 milioane euro pentru modernizarea rețelei de termoficare din București

Bruxelles-ul trimite 216 milioane euro pentru modernizarea rețelei de termoficare din București
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 mai 2021

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 216 milioane de euro din Fondul de Coeziune pentru modernizarea sistemului de transmisie a energiei termice din București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Calculul este că investiția va reduce pierderile de căldură și de apă, precum și alte tipuri de pierderi, generând costuri mai mici de întreținere a rețelei. 

"Aceasta investiție este un exemplu clar de proiect care susține simultan îmbunătățirea condițiilor de viața pentru cetățeni și atingerea obiectivelor legate de schimbările climatice și Green Deal", a declarat Elisa Ferreira, comisar pentru coeziune și reforme.

Grupul Akcent Development a încheiat anul 2020 cu afaceri în creștere, pe fondul finalizării și comercializării unui număr semnificativ de apartamente din ansamblul rezidențial Cloud 9 CITEȘTE ȘI Grupul Akcent Development a încheiat anul 2020 cu afaceri în creștere, pe fondul finalizării și comercializării unui număr semnificativ de apartamente din ansamblul rezidențial Cloud 9

Sistemul de transmisie a energiei termice din București este cel mai mare din UE și al doilea din lume, furnizând căldură și apă caldă pentru 1,2 milioane de oameni. Fondurile UE vor fi utilizate pentru a înlocui 211,94 km de conducte, cu scopul de remedia pierderile dintre sursă și consumator, provocate de deteriorarea rețelei. Aceste pierderi se ridică la aproximativ 28%, potrivit datelor oficiale.

Totodată, va fi instalat un nou sistem de detectare a scurgerilor. Proiectul va contribui și la creșterea eficienței energetice și calității aerului, prin scăderea volumului de gaze naturale folosite pentru încălzirea apei.

viewscnt
Afla mai multe despre
termoficare
fond coeziune
fonduri ue
sistem energie termica
termoficare bucuresti
caldura bucuresti