Carburanții se ieftinesc din nou masiv, a doua oară în 2 zile

Carburanții se ieftinesc din nou masiv, a doua oară în 2 zile
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 17 sep 2022

Liderul pieței de distribuție a carburanților, OMV Petrom, a ieftinit sâmbătă din nou și în mod substanțial carburanții - atât benzina, cât și motorina – cu câte 15 bani/litru, la doar două zile după ce operase o modificare în jos similară a prețurilor, replicată ulterior și de concurenți relevă date analizate de Profit.ro. Benzina standard a coborât sub 7 lei/l în toate stațiile operate de companie în capitală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În stația Petrom din strada Doctor Herescu, benzina poate fi cumpărată acum cu 6,83 lei/litru, iar motorina – cu 8,09 lei/litru.

ULTIMA ORĂ VIDEO & FOTO Dacia a lansat, la Paris, noul concept Dacia Manifesto, anunțat de Profit.ro în primăvară CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO & FOTO Dacia a lansat, la Paris, noul concept Dacia Manifesto, anunțat de Profit.ro în primăvară

Benzina standard a coborât sub 7 lei/l în toate stațiile operate de liderul pieței în capitală, atât în cele Petrom, cât și în cele OMV. Cea mai scumpă benzină poate fi achiziționată cu 6,9 lei/l în stațiile Petrom și cu 6,98 lei/l în cele OMV.

Motorina se apropie și ea de 8 lei/l, cel mai ieftin carburant diesel comercializându-se cu 8,09 lei/l în stațiile Petrom și cu 8,17 lei/l în cele OMV.

Evoluția prețului benzinei în stațiile din capitală de la începutul lunii septembrie

Evoluția prețului benzinei în stațiile din capitală de la începutul lunii septembrie

În orele următoare, însă, foarte probabil, și concurenții OMV Petrom, Lukoil, MOL și Rompetrol, vor efectua reduceri de prețuri, diferența dintre prețurile practicate de OMV Petrom și concurență ajungând la peste 20 de bani pe litrul de benzină și motorină.

În ultimele 3 săptămâni, prețul motorinei a scăzut cu 2 de bani/l, în timp ce cel al benzinei s-a redus cu 56 bani/l în stațiile operate de liderul pieței.

Evoluția prețului motorinnei în stațiile din capitală de la începutul lunii septembrie

Evoluția prețului motorinnei în stațiile din capitală de la începutul lunii septembrie

Astfel de prețuri nu au mai fost înregistrate din luna februarie, de dinaintea începerii invaziei Rusiei în Ucraina.

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor se transmit în prețurile la pompă.

Vineri dimineață, petrolul Brent, de referință pe piața europeană, se tranzacționa la un nivel de 91,5 dolari/baril, după ce pe 7 septembrie coborâ-se și la 88 dolari/baril.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
ieftinire carburanti
ieftinire benzina motorina
preturi benzina motorina