Cât va costa strategia energetică a României și când trebuie finalizată

Cât va costa strategia energetică a României și când trebuie finalizată
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 27 apr 2016

Ministerul Energiei caută firme de consultanță care să efectueze modelarea și analiza cantitativă a datelor în vederea elaborării strategiei energetice a României pe perioada 2016-2030 și în perspectiva anului 2050, deadline-ul de finalizare a studiului fiind de 70 de zile de la intrarea în vigoare a contractului scos la licitație de minister.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea estimată a contractului este de 1,87 milioane lei, TVA inclusă.

Termenul limită pentru depunerea de cereri de documente sau pentru acces la documente este 3 iunie, iar cel pentru primirea ofertelor și cererilor de participare – 10 iunie. Ofertanții trebuie să-și mențină ofertele minim 90 de zile, iar data limită de evaluare a acestora de către Ministerul Energiei este 4 iulie, ora 18.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut de DNA CITEȘTE ȘI Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut de DNA

Durata totală de realizare a studiului este de 70 de zile de la intrarea în vigoare a contractului și include toate deadline-urile intermediare, stabilite atât pentru prestator, cât și pentru Ministerul Energiei, care trebuie să emită observații la fiecare predare de documente de către firma de consultanță care va câștiga licitația.

La licitație pot participa doar firme cu o cifră medie globală de afaceri pe ultimii 3 ani de minim de 3 milioane lei și care să fi prestat, în perioada respectivă, servicii de elaborare de studii macroeconomice privind scenarii energetice pe termen mediu și lung la nivel național si/sau în UE. Garanția de participare la licitație este de 30.000 lei, redusă la jumătate pentru IMM-uri.

Ministerul Energiei a publicat în februarie un prim draft al Strategiei energetice naționale, despre care Profit.ro a mai scris aici și aici. Instituția, inclusiv prin vocea titularului de portofoliu, Victor Grigorescu, a declarat în mai multe rânduri că are ca obiectiv finalizarea documentului în toamna acestui an și punerea sa în dezbatere publică, în vederea asumării sale de către întreaga clasă politică.

Ministerul a derulat deja, in perioada 9 martie-15 aprilie, analiza calitativă a sectorului energetic, în scopul elaborării Strategiei Energetice 2016-2030, cu perspectiva anului 2050. În analiză au fost implicați circa 200 de experți din energetica românească, din mediul guvernamental, din Parlament, din mediul academic, din companii și ONG-uri, din autoritățile de reglementare și din alte ministere.

viewscnt
Afla mai multe despre
strategia energeticnationala
strategia energetica
ministerul energiei
firme de consultanta