Cea mai mare centrală nucleară din lume, aflată în Japonia, reia procesul de repornire

Cea mai mare centrală nucleară din lume, aflată în Japonia, reia procesul de repornire
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2023

Autoritatea japoneză de reglementare în domeniul energiei nucleare a ridicat o interdicție de funcționare pe care a impus-o în urmă cu doi ani centralei nucleare Kashiwazaki-Kariwa a Tokyo Electric Power (9501.T), deschizând calea pentru reluarea procesului de repornire, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tepco a fost nerăbdătoare să repună în funcțiune cea mai mare centrală atomică din lume pentru a reduce costurile de operare, dar are încă nevoie de acordul local în prefectura Niigata, pe coasta Mării Japoniei, scrie News.ro

Automobilul convențional nemțesc pierde cursa cu Tesla și companiile din China. „Cursa s-a încheiat” CITEȘTE ȘI Automobilul convențional nemțesc pierde cursa cu Tesla și companiile din China. „Cursa s-a încheiat”

Cu o capacitate de 8.212 megawați (MW), centrala a fost deconectată în 2011, când dezastrul de la Fukushima a determinat închiderea definitivă a tuturor centralelor nucleare din Japonia la acea vreme.

În 2021, Autoritatea de Reglementare Nucleară (NRA) a interzis Tepco să mai opereze Kashiwazaki-Kariwa, singura sa centrală atomică funcțională, din cauza unor încălcări ale normelor de siguranță, inclusiv neprotejarea materialelor nucleare și a unor pași greșiți care au dus la accesul unui membru al personalului neautorizat în zone sensibile ale centralei.

Invocând îmbunătățiri în sistemul de management al siguranței, NRA a ridicat miercuri un ordin de acțiune corectivă care a împiedicat Tepco să transporte combustibil nou de uraniu la centrală sau să încarce bare de combustibil în reactoarele sale - blocând efectiv reluarea activității.

Acțiunile Tepco crescuseră puternic după ce NRA a indicat la începutul acestei luni că va lua în considerare ridicarea interdicției operaționale după ce a efectuat o inspecție la fața locului și s-a întâlnit cu președintele companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
centrală nucleară
japonia