Cel mai mare trader independent de energie din lume: Cererea de gaze nu își va reveni în Europa

Cel mai mare trader independent de energie din lume: Cererea de gaze nu își va reveni în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2023

Directorul general al Vitol, cel mai mare trader independent de energie din lume, a afirmat că o parte din "cererea pierdută" de gaze în Europa, în urma recentei creșteri a prețurilor, ar putea dispărea pentru totdeauna, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners), Romgaz, OMV Petrom, Premier Energy, Nova Power and Gas, Transgaz, Federația Patronală de Petrol și Gaze (FPPG), REI Grup, Hidroelectrica, Nuclearelectrica

Detalii aici

"Gazele și energia electrică au avut în 2022 un an teribil în ceea ce privește cererea și situația continuă să fie extrem de dificilă în Europa ... pe partea industrială, din cauza prejudiciului provocat de prețurile ridicate din ultimele luni", a declarat Russel Hardy la o reuniune pe teme de energie care se desfășoară la Londra, scrie Agerpres.

Stop și de la capăt: Se reia selecția de proiecte de fabrici de baterii și panouri fotovoltaice care vor fi subvenționate prin PNRR cu aproape 200 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Stop și de la capăt: Se reia selecția de proiecte de fabrici de baterii și panouri fotovoltaice care vor fi subvenționate prin PNRR cu aproape 200 de milioane de euro

Acesta a adăugat: "Ne putem aștepta ca o parte din cererea pierdută de gaze să rămână pierdută pentru totdeauna".

Cotațiile la gaze pe plan mondial au atins un nivel record anul trecut, după ce Rusia a redus livrările către Europa, regiunea fiind nevoită să importe cantități record de gaze naturale lichefiate (GNL), iar cererea s-a redus, în special în industrie.

Înainte de invazia Ucrainei, Rusia trimitea în fiecare an către Europa 155 miliarde metri cubi (bcm) de gaze, în special prin conducte, conform datelor Uniunii Europene. În 2022, importurile UE de gaze prin conducte au scăzut la 60 bcm, iar anul acesta ar urma să se reducă la 20 bcm.

Unii analiști spun că prețul pentru reducerea consumului de energie ar putea fi o scădere permanentă a activității industriale.

Cea mai mare economie a Europei - Germania - ar urma să înregistreze un declin al economiei în acest trimestru, din cauza dificultăților cu care se confruntă industria, a avertizat recent Bundesbank.

Energy Aspects estimează că 8% din cererea medie de gaze pentru industrie în perioada 2017-2021 în Belgia, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Portugalia, Țările de Jos și Spania ar putea dispărea pentru totdeauna până în 2024.

Conflictul din Orientul Mijlociu va afecta probabil Egiptul și va duce la probleme în aprovizionarea cu GNL, a avertizat Hardy.

Nou pas pentru modernizarea Transfăgărășanului pentru ca drumul să rămână deschis pe o perioadă cât mai mare din an CITEȘTE ȘI Nou pas pentru modernizarea Transfăgărășanului pentru ca drumul să rămână deschis pe o perioadă cât mai mare din an

Există temeri în Europa privind aprovizionarea, după ce Israelul a cerut Chevron să oprească exporturile de gaze naturale prin conducta subacvatică dintre Israel și Egipt.

În 2022, Vitol a trimis aproximativ nouă milioane tone metrice de GNL către Europa, de trei ori mai mult decât în 2021 (aproximativ trei milioane tone), a adăugat Hardy.

Alți doi invitați, șefii Gunvor și Trafigura, au lipsit de la discuții, după ce activiștii de mediu au blocat intrarea la conferință

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
vicol
europa