Termoenergetica se pregătește să dea căldură în București

Termoenergetica se pregătește să dea căldură în București
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2023

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) anunță că, în cursul nopții de 17 spre 18 octombrie, încep probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners), Romgaz, OMV Petrom, Premier Energy, Nova Power and Gas, Transgaz, Federația Patronală de Petrol și Gaze (FPPG), REI Grup, Hidroelectrica

Detalii aici

Acțiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare și starea de degradare a conductelor, precum și lucrările din șantiere, aflate în diferite stadii de execuție, în toate sectoarele Municipiului București, se arată într-un comunicat al companiei.

FOTO AFI Europe deschide primul său parc de retail din România CITEȘTE ȘI FOTO AFI Europe deschide primul său parc de retail din România

″Având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, care prevede temperaturi scăzute în timpul nopții și crescute în timpul zilei, probele se vor face mai ales în cursul nopții. Este important de subliniat faptul că, în sezonul rece vor fi continuate doar acele lucrări pentru care pot fi realizate provizorate, astfel încât furnizarea agentului termic pentru căldură către clienți, să nu fie afectată″, spune sursa citată.

Probele la cald, prin care se realizează echilibrul hidraulic al întregului sistem de termoficare, se vor desfășura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toți consumatorii să beneficieze în condiții normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire. De asemenea au scopul de a verifica funcționalitatea traseelor de alimentare de la sursa de producere a agentului termic până la consumator.

VIDEO Palatul Versailles, evacuat în urma unei alerte cu bombă CITEȘTE ȘI VIDEO Palatul Versailles, evacuat în urma unei alerte cu bombă

Termoenergetica reamintește că începerea furnizării agentului termic pentru încălzire se va face potrivit prevederilor articolului 117 din H.G. Nr. 425/1994, modificată prin H.G. Nr.337/2018, respectiv: "începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20.00-06.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici".

″Vă reamintim că asociațiile de proprietari au obligația de a se asigura că instalațiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcționare și că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operațiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente. Precizăm faptul că instituția noastră a început deja furnizarea căldurii la cerere către spitalele, școlile, grădinițele, căminele de bătrâni, precum și către celelalte instituții care au solicitat acest lucru″, mai informează compania.

Plafonarea adaosului comercial va fi prelungită cu 3 luni, iar lista produselor extinsă. Sunt vizate fructele și legumele de sezon, dar și alimentele care se consumă de Sărbători CITEȘTE ȘI Plafonarea adaosului comercial va fi prelungită cu 3 luni, iar lista produselor extinsă. Sunt vizate fructele și legumele de sezon, dar și alimentele care se consumă de Sărbători

Asociațiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanții legali, la registratura instituției din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secțiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa relatii@cmteb.ro.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit - 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert.

viewscnt
Afla mai multe despre
incalzire centralizata bucuresti
caldura bucuresti
compania municipala termoenergetica