Cererea mondială de petrol, la cel mai redus nivel din ultimul deceniu

Cererea mondială de petrol, la cel mai redus nivel din ultimul deceniu
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2020

Estimarea Agenției Internaționale a Energiei privind cererea mondială de petrol a scăzut la cel mai redus nivel din ultimul deceniu, și ar putea fi redusă și mai mult din cauza impactului epidemiei de coronavirus, a avertizat marți Fatih Birol, directorul IEA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cu certitudine vedem cea mai redusă creștere a cererii mondiale de petrol din ultimii zece ani și s-ar putea să revizuim în scădere estimările", a declarat Birol la o conferință dedicată energiei care se desfășoară la Londra, scrie Agerpres.

RECORD ISTORIC România și-a dublat importurile de gaze CITEȘTE ȘI RECORD ISTORIC România și-a dublat importurile de gaze

Pe ansamblul anului 2020, IEA și-a revizuit cu aproximativ 30% estimările referitoare la creșterea cererii de petrol. Conform acestor prognoze, cererea de țiței se va majora cu 825.000 de barili pe zi în acest an, cea mai modestă creștere înregistrată după 2011. În plus, în primul trimestru al acestui an "cererea de petrol este așteptată să înregistreze o contracție de 435.000 de barili pe zi, prima scădere trimestrială din ultimul deceniu" susține IEA.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
iea