CET Govora a cerut intrarea în insolvență

CET Govora a cerut intrarea în insolvență
scris 4 mai 2016

CET Govora, cel mai mare producător de energie electrică și termică din județul Vâlcea, a depus cerere pentru a intra în insolvență, cererea fiind depusă la Tribunalul Vâlcea pe 29 aprilie.

Primul termen în judecarea cererii de insolvență este programat pentru 9 mai, la Tribunalul Vâlcea, scrie News.ro

CET Govora are, între altele, datorii de aproape 200 milioane de euro către Complexul Energetic Oltenia. În anul 2015 a preluat de la Complexul Energetic Oltenia afacerea de exploatare a cărbunelui la exploatarea minieră Berbești-Alunu din județul Vâlcea.

Exploatarea minieră Berbești–Alunu este preluată în cuantumul datoriei pe o perioadă de zece ani, reprezentând contravaloarea cărbunelui livrat de Complexul Energetic Oltenia și neachitat până la 31 iulie 2014.

Producătorul de energie are însă și creanțe de încasat. La masa credală a combinatului chimic Oltchim s-a înscris cu o creanță de 137 milioane de lei. După deschiderea insolvenței, Oltchim a acumulat alte datorii față de CET Govora, de peste 50 milioane de lei.

CET Govora este producător  și distribuitor de energie termică - apă caldă de consum și încălzire centralizată - în orașele Râmnicu Vâlcea, Baile Olănești și Călimănești-Căciulata.

viewscnt
Afla mai multe despre
cet govora
tribunalul valcea