CEZ: Prețurile electricității și gazelor vor crește semnificativ în 2022

CEZ: Prețurile electricității și gazelor vor crește semnificativ în 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2021

Șeful companiei cehe de utilități CEZ, Daniel Benes, estimează că prețul electricității va crește în Cehia cu aproximativ o treime din 2022, în timp ce prețul gazelor va fi mai scump cu două treimi, informează Radio Prague și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Într-un interviu acordat luni publicației cehe Hospodářské noviny, directorul general al CEZ, controlată în proporție de 70% de statul ceh, a subliniat că prețurile angro ale energiei au atins anul acesta nivelul record în Europa.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

CEZ ar urma să anunțe la începutul lunii noiembrie majorările de prețuri care vor intra în vigoare la începutul anului viitor, scrie Agerpres.

Separat, Autoritatea cehă de reglementare a energiei (ERU) a anunțat că va solicita garanții de la furnizori că pot îndeplini necesitățile clienților, accelerând supervizarea după ce unul din cele mai mari grupuri ale țării de electricitate și gaze, Bohemia Energy, a oprit operațiunile din cauza majorării prețurilor în Europa.

ERU a cerut celor 434 de furnizori de energie autorizați din Cehia să furnizeze până la finalul săptămânii viitoare documente privind livrările către clienții persoane fizice și juridice.

Președintele ERU, Stanislav Travnicek, a declarat că vrea garanții că furnizorii nu s-au angajat în ceea ce el a numit "jocuri de noroc pe piețe".

Furnizorii majori, cum este CEZ, au trebuit să intervină după închiderea Bohemia Energy.

La fel ca în alte state europene, Guvernul de la Praga caută să atenueze povara creșterii prețurilor energiei asupra gospodăriilor, de exemplu acordând "cecuri energetice" pentru a ajuta familiile care se confruntă cu dificultăți să acopere costurile facturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
cez
gaze
energie