Chirițoiu: Complexul Energetic Oltenia are întârzieri la planul de restructurare și vrea să fie renegociat cu Comisia Europeană

Chirițoiu: Complexul Energetic Oltenia are întârzieri la planul de restructurare și vrea să fie renegociat cu Comisia Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2024

Complexul Energetic Oltenia dorește o renegociere cu Comisia Europeană a planului de restructurare, a afirmat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, la un eveniment organizat la Sinaia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

În schimb, a subliniat Chirițoiu, în ceea ce privește Valea Jiului, CE vrea ca autoritățile române să respecte deciziile pe care le-a luat.

"Se scoate puțin cărbune din Valea Jiului, atât de puțin că Paroșeniul nu poate să lucreze non-stop (...). Mai exact, cu ce se scoate din Valea Jiului acum nu se acoperă funcționarea lui Paroșeni. Deci, nu e nicio cantitate mare de energie, nu e nici vreo distorsiune a pieței sau ceva. Bun, Comisia vrea să respectăm deciziile luate, sunt convins că le vom respecta, dar, iarăși, nu-l văd ca pe o mare urgență. Sunt mai preocupat de planul de restructurare de la Oltenia. Oltenia e mult mai importantă pentru sistemul energetic decât este Paroșeni - Valea Jiului. Înțeleg că se dorește o renegociere... Avem și problema că s-au retras chinezii. Comisia Europeană a investigat firme chinezești care voiau să participe la investițiile în fotovoltaic la Oltenia. Oltenia oricum avea întârzieri la planul de restructurare, deci vor să fie renegociat cu Comisia Europeană. Ca impact economic, mi se pare mai important ce e la SNLO", a precizat șeful autorității de concurență, potrivit Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia
consiliul concurentei
comisia europeana
bogdan chiritoiu