TABEL Ieftinire. Prețul benzinei se apropie de 7 lei/l, situându-se sub cel al motorinei în toate stațiile OMV Petrom din capitală

TABEL Ieftinire. Prețul benzinei se apropie de 7 lei/l, situându-se sub cel al motorinei în toate stațiile OMV Petrom din capitală

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 25 mai 2024

Prețul carburanților se apropie de 7 lei/l după ce astăzi liderul pieței de distribuție, OMV Petrom, a decis ieftinirea, atât a benzinei, cât și a motorinei, atât în stațiile Petrom, cât și în cele OMV, conform datelor analizate de Profit.ro. Prețul benzinei a coborât sub cel al motorinei în toate stațiile OMV Petrom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

În luna noiembrie a anului trecut, motorina era mai scumpă decât benzina cu 75 de bani pe litru.

În urma ieftinirilor din weekend, de 6 bani/l la benzină și de 4 bani/l la combustibilul diesel, benzina standard (7,04-7,11 lei/l) a coborât sub prețul motorinei (7,10-7,13 lei/l) în toate stațiile Petrom.

Veste proastă pentru românii care merg în Grecia și Bulgaria: Podul Giurgiu-Ruse intră în reparații timp de 2 ani CITEȘTE ȘI Veste proastă pentru românii care merg în Grecia și Bulgaria: Podul Giurgiu-Ruse intră în reparații timp de 2 ani

Și în stațiile OMV situația este asemănătoare, un litru de benzină standard costând 7,16-7,20 lei, iar unul de motorină 7,18-721 lei.

Cea mai ieftină benzină poate fi cumpărată în capitală în stația Petrom din strada Doctor Herescu (7,04 lei/l) și în cele Lukoil din Chitila, Poligrafiei și Coralilor (7,05 lei/l), iar cea mai ieftină motorină în stația Socar de pe strada Vasile Lascăr (7,08 lei/l).

În majoritatea stațiilor MOL și Rompetrol prețul celor 2 tipuri de carburanți este relativ identic, însă, așa cum ne-au obișnuit, în orele următoare și companiile concurente vor efectua probabil o mișcare de preț similară celei a liderului pieței.

La începutul lunii august 2023, prețul benzinei era aproape identic cu cel al motorinei, după care, în urma evoluției cererii sezoniere, atât locale, cât și continentale și regionale, în luna noiembrie, diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a atins un maxim de peste 75 de bani/l.

În urmă cu 2 ani, însă, în luna octombrie 2022, aceasta se situase și la peste 1,5 lei/l.

România este importatoare netă de motorină și exportatoare netă de benzină.

Cotațiile țițeiului Brent se situau joi dimineață la minimul utimelor 3 luni, 81,85 dolari/baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzină
motorină
ieftiniri
omv
petrom
mol
rompetrol
lukoil