Comisia Europeană a amendat General Electric cu 52 de milioane de euro pentru că a oferit informații false

Comisia Europeană a amendat General Electric cu 52 de milioane de euro pentru că a oferit informații false
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2019

Conglomeratul american General Electric (GE) trebuie să plătească o amendă de 52 de milioane de euro (58 de milioane de dolari) pentru că a furnizat UE informații incorecte când a solicitat aprobarea pentru achiziționarea LM Wind, producătorul danez de componente pentru turbine eoliene, a anunțat luni Comisia Europeană, transmit Reuters și DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din cauza deciziei GE de a oferi informații incorecte, autoritatea de concurență a UE nu a avut la dispoziție toate datele când a analizat cazul, a declarat comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, scrie Agerpres.

Studiu: Datoriile, problemă serioasă, în declarații, pentru 70% dintre români. 46% din cei îndatorați nu ar preda poliției un portofel găsit în parc, iar 18% ar lua credit și fără motiv bine întemeiat CITEȘTE ȘI Studiu: Datoriile, problemă serioasă, în declarații, pentru 70% dintre români. 46% din cei îndatorați nu ar preda poliției un portofel găsit în parc, iar 18% ar lua credit și fără motiv bine întemeiat

Când GE a notificat Bruxelles-ul, în ianuarie 2017, de intenția de a achiziționa LM Wind, a informat că nu dezvoltă turbine eoliene mai mari pentru a fi utilizate offshore, în afară de turbinele sale de șase megavați.

Informația era incorectă, susține Comisia Europeană, deoarece curând s-a aflat de la terți că GE oferă potențialilor clienți turbine eoliene de 12 megavați.

GE și-a retras solicitarea și a revenit cu informații complete în februarie. În martie, Comisia Europeană a aprobat preluarea dar în iulie a deschis o investigație privind informațiile furnizate de GE.

viewscnt
Afla mai multe despre
general electric
amenda