Un consorțiu condus de Engie cumpără divizia de conducte a Petrobras, pentru 8,6 miliarde de dolari

Un consorțiu condus de Engie cumpără divizia de conducte a Petrobras, pentru 8,6 miliarde de dolari
scris 8 apr 2019

Un consorțiu condus de compania franceză de utilizăti Engie a câștigat o licitație pentru preluarea TAG, operatorul de conducte al grupului Petrobras, cu o ofertă de 8,6 miliarde de dolari, prin care Engie își va întări poziția pe o piață care se dezvoltă rapid, în timp ce Petrobras își va reduce datoriile, transmite Reuters.

Engie a anunțat luni că oferta sa câștigătoare pentru o participație de 90% la TAG a fost făcută de un consorțiu format din Engie și compania canadiană Caisse de Dépôt et Placement du Québec (CDPQ), scrie News.ro.

Petrobras, companie braziliană de stat, va păstra o participație de 10% la TAG.

Olanda este gata să iasă din bugetul zonei euro CITEȘTE ȘI Olanda este gata să iasă din bugetul zonei euro

Engie a anunțat că TAG îi va oferi o sursă constantă de profit, compania operând 47% din întreaga infrastructură de gaze din Brazilia.

”Achiziția TAG este un moment de referință pentru Engie în Brazilia, o piață majoră pentru grup, unde suntem prezenți de 23 de ani. Corespunde în totalitate cu strategia Engie de a deveni lider al tranziției către emisii zero de carbon, susținând eliminarea emisiilor de carbon din mixul său de energie”, a declarat directorul general al Engie, Isabelle Kocher.

Kocher a arătat că Engie se concentrează pe investiții în servicii în domeniul energiei, energie regenerabilp și infrastructură și vinde active legate de cărbune.

Preluarea TSG, care a înregistrat în 2018 un profit core de 1,14 miliarde de dolari, va avea ca rezultat creșterea datoriilor nee cu circa 1,6 miliarde de euro (1,8 miliarde dolari).

Vânzarea TAG este o victori pentru conducerea Petrobras și directorul general al grupului, Castello Branco, care vând active pentru reducerea datoriilor și concentrarea activităților pe explorare și producție.

În septembrie 2016, Petrobras a vândut un operator de gazoducte mai mare, Nova Transportadora do Sudeste,pentru 5,2 miliarde de dolari, companiei Brookfield Infrastructure Partners, care a învins o ofertă făcută de Engie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrobras
engie